fitneshrani.com

Яйчен протеин и мускули

Часовете във фитнеса може да не означават нищо, ако не разполагате с правилния хранителен режим. Протеинът е съществена част от изграждането и поддържането на мускулите. Вашите мускули са направени основно от аминокиселини – градивните елементи на протеина. А яйчният протеин най-добрия вид протеин за вашите мускули.

eggs whole pict Яйчен протеин и мускули

Качество на протеина

Не всички протеини си приличат. Има определени протеини, които тялото ви може да разбие и използва по-лесно и по-бързо, отколкото други. Протеините се оценяват според нивото си на смилаемост – PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score). Това дава на различните храни рейтинг, основан на аминокиселините в тяхното съдържание, съотношението на аминокиселините и колко добре тялото ви може да ги използва. Животински протеини, като яйчния, са с по-високо качество от растителните протеини.

Качествен яйчен протеин

Яйчният протеин е висококачествен протеин. В действителност, един яйчен протеин осигурява почти 100% от всички аминокиселини, необходими на организма и за поддръжка на мускулите. Яйчният белтък или т.н. албумин, осигурява протеин с перфектен резултат от 1.0 по PDCAAS.

Протеин след тренировка

Ако тренирате, протеинът е от съществено значение и следователно – яйчният протеин – най-висококачественият протеин, е максимално полезен за вас. След тренировка, тялото ви е подготвено за изграждане на мускулна тъкан. Без адекватно снабдяване с протеини, това няма как да стане. След интензивна тренировка, мускулната РНК концентрация в тялото е висока. Тази малка молекула предизвиква мускулно натрупване от 50% за четири часа след тренировка. За да се възползвате от тои растеж, трябва да консумирате между 1,6 и 1,8 грама протеин на килограм от телесното ви тегло. Един яйчен белтък осигурява около 4 грама протеин, а тъй като яйцето е съчетано с мазнини и холестерол, то ще осигури средства за забавяне на освобождаването на аминокиселини в кръвта, което също е оптимално след тренировка.

qichen protein Яйчен протеин и мускули

Кликнете на снимката за да купите яйчен протеин на най-добра цена

Яйчен протеин и стареенето

Възрастните хора и застаряващата част на населението трябва също да се възползват от високото качество на яйчния протеин. С напредване на възрастта, се изпитва sarcopenia – физическо разграждане на мускулна маса с течение на времето. Според проучване, липсата на протеини в диетата допринася за sarcopenia. Консумацията на висококачествени протеини, като тези в едно яйце, може да помогне за забавяне на процеса на sarcopenia, който започва да се покачва с един процент на година след 45-годишна възраст.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай