fitneshrani.com

Кверцетин като предпазващо средство от заболявания

Що е то кверцетин?

В днешни дни, когато никой не е застрахован от появата на ракови и други сериозни заболявания, е хубаво да има нещо, което да понижи риска от тези болести. Всъщност това нещо го има и се нарича кверцетин. Кверцетинът  представлява биофлавоноид, който се съдържа предимно  в цитрусите. Той  е най-активният и ефикасен от флавоноидите. Той се съдържа най-много в цитрусите. Най-познатото му действие е да свързва свободните радикали и подпомага изчистването на организма в дългосрочен план.

kvercetin Кверцетин като предпазващо средство от заболявания

Кверцетина е много ефективно средство за  профилактика и комплексна терапия на редица вирусни инфекции.Също така,  кверцетинът забавя образуването на много продукти, съпровождащи възпалението, благодарение на това че взема участие  в метаболизма на мастните киселини, образувайки определени ферменти. Това води до  намаляване на  образуването на левкотриените,  притежаващи  в  пъти по-силно възпалително действие, отколкото хистамина. Именно тези левкотриенти  могат да причинят развитие на бронхиална астма, язвен колит, редица кожни заболявания като атопичен дерматит, псориазис и др.

Полезни свойства на кверцетина

Антиоксидантно действие

Кверцетинът защитава мембраните на клетките, като неутралицира действието на свободните радикали. Тези вредни вещества, могат да увредят клетките и органите, причинявайки развитието на редица сериозни заболявания. Освен това, кверцетина забавя процеса на стареене на клетките на кожата, роговицата на окото, миокарда.

Противоалергично

Смята се, че кверцетина е едно наистина силно и ефикасно противоалергично средство. Той  възпрепятства изработването на хистамин и серотонин (медиатори на алергията), намалява отоците при сенна хрема и други алергии.

Предпазващо от атеросклероза

Доказано е, че кверцетина е доста  по-ефективен, отколкото витамин Е, и премахва потенциалната заплаха за сърцето, в резолтат  от холестерина. Кверцетина  от  натрупването на плака по  стените на артериите и цялата съдова система. Редовния прием  на кверцетин значително намалява риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Имуностимулиращо

Кверцетинът е много мощно средство за стимулиране на имунната система. Той действа като повишава   активността на фагоцитите, Т- и В- лимфоцитите, и увеличава  продукцията на антитела. Това спомага за  намаляване на  проявата на вторичен имунодефицит, а също така и на заболеваемостта от остри респираторни вирусни инфекции.
Противовъзпалително

Кверцетинът възпрепятства образуването на възпалителни вещества в организма, предизвикващи болка, при ревматоидния артрит, при колита.

now kvercetin Кверцетин като предпазващо средство от заболявания

Кликнете на снимката за да купите Квецретин

 Регенеративно

Кверцетинът съдейства за по – бързото  зарастване на раните при пародонтоза, ерозивно-язвени заболявания в устната  кухина и горните дялове на н червото, гнойно-възпалителните заболявания на меките тъкани, в резултат  от приемането на нестероидни противовъзпалителни средства. Кверцетина също така оказва  влияние  на процесите на ремоделиране на костната тъкан.

Противораково

Това е може би най – известното свойство на кверцетина. Той укрепва  имунната система и ускорява  изработването на дезинтоксикационни ферменти. По този начин, кверцетина предпазва   организма от потенциални канцерогени. Освен това, кверцетина  противодейства на злокачествения растеж на клетките при левкемията и някои видове ракови заболявания.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай