fitneshrani.com

Зелен чай ползи

Зеленият чай може да бъде добре дошла почивка за любителите на кафето. Когато имунната ви система е изтощена и вече сте изпили три кафета за деня, защо да не завършите деня си с чаша зелен чай.

Азиатците използват здравословните ползи от пиенето на зелен чай в продължение на много векове. Научни изследвания сега потвърждават , че пиенето на зелен чай е част от повече от 4000 години  фолклор за постигане и поддържане на добро здраве.

green tea Зелен чай ползи

Зелен чай

Зеленият чай има далеч по-голяма антиоксидантна защита, отколкото добре познатите полифеноли в антиоксидантните витамини, като Витамин C и Витамин E. Зеленият чай е с 6% по-мощен антиоксидант от черният чай.

Зеленият чай се произвежда чрез леко задушаване на прясно нарязани листа черен чай, при който листата се окисляват, като се разрушават част от съединенията, които са мощен антиоксидант и имат противоракови свойства.

Формите на рак, при които зеленият чай показва най-много помощ за предотвратяване им са: рак на стомашно-чревния тракт, като например стомаха, тънкото черво, панкреаса и дебелото черво. Белодробният рак на простатата, пикочния мехур и рак на кожата също са с намален риск от развитие като допълнителна полза от пиенето на зелен чай.

 

Други ползи от зеленият чай включват:

Намаляване на Холестерола

Изследователите са установили, че от пиенето на зелен чай “лошия” холестерол може да се намали и употребяващите чай могат да ядат почти два пъти повече храни, съдържащи холестерол, отколкото тези, които не пият зелен чай, като накрая те ще имат равно ниво холестерол. Това е важно да се отбележи, ако сте бодибилдър в сезон за маса и консумирате богати на холестерол храни.

Понижаване на кръвното налягане

Зеленият чай е широко тестван и е установено,че е от голяма полза за понижаване на кръвното налягане и подпомагане на възстановяването на жертвите на сърдечен удар.

Намаляване на кръвната захар

Лица с диабет, които пият чай, имат намаление в кръвната си захар. Може би вече знаете как да контролирате кръвната си захар с вашата диета, но сега можете да добавите чай, за да ви помогне още повече.

Предпазване от вируси и бактерии

Зеленият чай е доказан, че възпрепятства  разпространението на болестите. Катехините в чая са силни антибактериални и антивирусни агенти, което ги прави ефективни при лечение на всичко, от кариес и ХИВ. Зеленият чай също може да облекчи грип и диария.

Други предимства включват на зеления чай включват:

  • Подобряване на кръвната структура
  • Предотвратяване на остеопороза и артрит
  • Подобряване на костната структура
  • Предотвратяване на опасни кръвни съсиреци
  • Подпомагане и предотвратяване на диабет тип две
  • Подпомагане на страдащите от болестта на Паркинсон
  • Предотвратяване на лош дъх
  • Изгаряне на калории

Зеленият чай трябва да се използва като част от здравословната диета, тъй като той може да изиграе роля в контролирането на теглото. Зеленият чай работи чрез увеличаване на разхода на енергия и има термогенни свойства, които стимулират изгарянето на мазнините.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай