fitneshrani.com

Защо е важен Витамин Е

Витамин Е позволява на тялото ви да функционира нормално. Той подпомага критични телесни функции, включително защита на клетките от свободните радикали като подпомага в образуването на червените кръвни клетки и помага на организма да използва витамин К. Витамин Е е мастно-разтворим, което означава, че тялото ви го складира в мастните клетки и черния дроб . Храни с високо съдържание на витамин E са зелените листни зеленчуци, ядки, маслини и растителни масла.

vitamin e b Защо е важен  Витамин Е

витамин е

Витамин Е – силен Антиоксидант

Витамин Е е важен антиоксидант. Витамини А и Vitamin С  също са антиоксиданти. Антиоксидантът  предпазва от свободните радикали  и  увреждането на органите и тъканите на тялото. Свободните радикали се смята, че  създават условия, свързани със застаряването.

Клетъчните мембрани
Витамин E е част от клетъчните мембрани, които обграждат всяка клетка в тялото ви. Витамин Е помага за предотвратяване на свободните радикали да влизат вътре в клетката. Има защитна роля в клетъчните мембрани, подпомага имунната система и се смята, чемогат да помогнат  за предотвратяване на на някои видове рак, инсулт, болестта на Алцхаймер и други заболявания.

Превенция на болестта на Лу Гериг

Научните доказателства, оспорват твърденията, че витамин Е помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и рак. Въпреки това изследването на информацията, събрана от повече от 1 милион възрастни, проведено от учени от Харвардския университет показва, че витамин Е може да играе много важна  роля в превенцията на болестта на Лу Гериг – фатално неврологично състояние.

e 400 Защо е важен  Витамин Е

Кликнете на снимката за Витамин Е на марката NOW

 Дефицит на Витамин Е

Без достатъчно количество витамин Д в тялото , вие ще  имате нефостиг. Симптомите на недостиг на витамин Д включват: мускулна слабост, намаляване на мускулната маса, нарушено зрение и необичайни движения на очите. Дългосрочния недостиг на витамин Е може да доведе до проблеми с черния дроб и бъбреците. Ако подозирате, че имате недостиг на витамин Д или Е , консултирайте се с медицински специалист.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай