fitneshrani.com

Ползите от Омега-3 масло от сьомга

Много  се интересуват как да получат всички ползи от  маслото  от сьомга, но без да консумират самата риба. Най – доброто решение в този случай са добавките с масло от сьомга. Има много предимства от приема на такива  добавки, тъй като те осигуряват голямо количество омега-3 мастни киселини, които се грижат за  здравето на сърцето, нервната система и мозъка.

Масло от сьомга за повишаване на “добрия“ холестерол

Тъй като маслото  от сьомга е  чудесен източник на омега-3 мастни киселини, то може значително да  повиши  вашия HDL, който е известен още като добър холестерол. В действителност, се оказва, че приема на масло от сьомга, само за 20 дни  понижава нивата на HDL с 10%.

Високо кръвно налягане и сърдечни заболявания

Редица проведени изследвания, доказват ползата от маслото от сьомга, при профилактиката на високото кръвно налягане и сърдечните заболявания. Факт е, че консумацията на масло от сьомга  намалява хипертонията, както и риска от появата  на сърдечно-съдови заболявания и смъртността при вече налични такива. Изследователите установили, че именно омега-3 мастните  киселини са причината за това. Те доказват, че омега-3 мастните киселини налични в маслото от сьомга, контролират аритмията на  сърцето, намаляват  плаката  в артериите и понижават  възпалението в сърдечно-съдовата система.

Масло от сьомга за понижаване на триглицеридите

Маслото от сьомга  намаляване нивата на триглицеридите. Проучване проведено в Канада доказва, че омега-3 мастните  киселини в   маслото  от сьомга, имат способността да  намаляват  нивата на триглицеридите, без да засягат  общите нива на холестерола. Триглицеридите са вредни мазнини, които ако са с високи стойности могат да доведат до запушване на артерии. Освен това, триглицеридите причиняват затлъстяване, което не е толкова сериозно като запушването на артериите, но също има отрицателни последици за тялото.

Противовъзпалителни свойства

Маслото от сьомга е притежава противовъзпалително действие, което го прави ефективно средство  за лечение на симптомите на ревматоиден артрит. Това  е автоимунно заболяване, при което  ставите се възпаляват, което води до болки,  скованост, и  загуба на подвижност. Маслото от сьомга помага за намаляване на възпалението в ставите облекчава болката  и сковаността. И тук омега – 3 мастните киселини са главния “виновник“ за противовъзпалителните свойства на маслото от сьомга. Освен ревматоидния  артрит, маслото от сьомга може да повлияе благотворно и остеоартрита.

 

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай