fitneshrani.com

Плода Нони – природният аспирин

Нони – чудо от природата

Нони е растение от семейство Брошови. Среща се главно в Тихоокеанския район, особено на островите на Френска Полинезия. Определя се буквално като суперхрана, която можете да намерите и на нашия пазар, под формата на хранителна добавка.  Нони определено не е най-красивият и вкусен плод на света, но затова пък компенсира с невероятните си качества. Плодовете и сокът от тях съдържат въглехидрати, фибри, Витамин С, В3, А, желязо, калий, калций, натрий, фитохимикали, олиго и полизахариди, флавонооиди, мастни киселини, алкалоиди.

noni Плода Нони   природният аспирин

 Полезните  лечебни свойства на Нони

Нони, както и добавките които го съдържат, осигурява необходимите количества витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти и ензими. Плодът стимулира ефективно  имунната система, увеличава прилива на енергия и работоспособността, подобрява храносмилането. Нони   съдържа много елементи, които могат да бъдат използвани при лечение на различни заболявания. Xeronin – алкалоидът, който стимулира имунната система, може да бъде открит в плода на индийската черница.  Нони съдържа в голяма концентрация веществото Proxeronin , което регенерира, съживява клетките и увеличава способността им да усвояват хранителните вещества от храната. По този начин оздравява организма, намалявайки недостига на вещества. Засилва имунната система и подобрява обмяната на веществата.

Добавките с Нони могат  да бъдат  употребявани както от възрастни, така и от деца.  Плодовете Нони  съдържат  селен, който  може да бъде доста ефективно средство  за превенция срещу рака.  Нони се отличава и със способността  да пречиства тялото от токсините, както и да подпомага изгарянето на мазнините, затова се препоръчва на хората, подложили се на диети и на тези, които се опитват да отслабнат. Нони също така се използва и като средство за  подобряване на  паметта и концентрацията, има свойства на анти-депресант, намалява нивото на стрес, омекотява кожата, подобрява състоянието на косата и ноктите. Много важна е и способността на Нони да обновява резервите от витамини и хранителните резерви и спомага за тяхното усвояване.

natrol noni Плода Нони   природният аспирин

Natrol Juice Festiv съдържа Нони, както и Акай и много други антиоксиданти

Плодът Нони се използва  като хранителна добавка при диабет, атеросклероза, артрит и други заболявания на ставите. Може да помогне и при състояния свързани с проблеми с дихателната, храносмилателната, обменната и имунната системи, както и за предотвратяване на рак. Изпълнява функцията на  противовъзпалителен агент, както и за потискане на болката.  Нони притежава и  силни антиоксидантни свойства. Повлиява положително  сърдечно-съдовата дейност. Също така  има тонизиращо и болкоуспокояващо действие, стимулира способността за концентрация. Препоръчва се в подкрепа на диетичния режим при възпаления, алергии, бактериални и вирусни инфекции, както и за повишаване на имунната защита.

Нони е изключително ефикасна билка срещу болката – затова е наречена “Убиец на болката”, както и “ Природния аспирин“. Някои учени смятат, че силата на болкоуспокояващите свойства на Нони, доста се доближава до тази на морфина. Нони притежава  силни антибактериални и антисептични свойства, поради които се използва при изгаряния, наранявания, различни възпаления, ухапвания от насекоми, кожни проблеми, включително и псориазис. Нормализира инсулина и нивото на захарта,  понижава кръвното налягане, подобрява храносмилането и сексуалния живот.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай