fitneshrani.com

Касис – новият крал на супер плодовете

Касис – новият крал на супер плодовете

В началото на 1900-те няколко североизточни щати в Америка вкарали закон, който забранява отглеждането на Касис , и го заменили с бял бор, който по това време бил голяма част от дървопреработвателната промишленост.

kasis Касис   новият крал на супер плодовете

Въпреки че не е бил позволен в САЩ, Обединеното кралство е знаело какъв вид съкровища на здравето са имали в продължение на десетилетия. Касис е голям плод от Средновековието насам и остава голяма част от културата до днес.

Касис плодовете са малки тъмни пурпурни плодове, които растат от малък храст и се смята, че са родом от Великобритания. Те могат да се ползват от самото раждане на хората. Бебетата, на които са били дадени масло от семена на касис са показали, че имат по-малко разпространение на атопичен дерматит. Разбира се, с напредване на възрастта, могат да се извлекат още повече ползи за здравето от касис плодовете.

Касис плодовете са служили като домашен лек в Британските острови, още през Средновековието. Зърната са известни за лечение на камъни в пикочния мехур, чернодробни заболявания, както и ако плодовете са смесени в сироп, той се използва за кашлица и белодробни заболявания.

Касис действа и като мултивитамини, тъй като съдържа голямо количество от витамини А, B, и C, както и калий, магнезий, желязо, фосфор, цинк, и дори калций.

В интерес на истината, касис плодовете съдържат до три пъти повече витамин С от портокала. Касис плодовете са богати на незаменими мастни киселини (EFA)..

Всеки спортист знае, че сърдечно-съдовата дейност е голям ключ в успеха на избрания от вас спорт. Касис плодове са богати на флавоноиди, които помагат за подобряване на функцията на кръвоносните съдове. Флавоноидите също така намалят гъстотата на кръвта, което води до намаляване на малките кръвни съсиреци. Те правят това чрез намаляване на лошия холестерол.

Касис плодовете, дори могат да забавят процеса на стареене. Антиоксидантите в плодовете могат да помогнат за забавяне на темпото, при което косата става сива, а бръчките се развиват.

Научна дейност, която е била направена в в Нова Зеландия установява, че фенолни компоненти, намерени в Касис дават по-добри резултати на съответните съединения, открити в други плодове като боровинки.

Тези проучвания също така показват, че антиоксидантната способност на плодовете е такава, че антоцианини и други компоненти, не само защитават нервните клетки от оксидативен стрес, но също така помогна за съживяването на собствените отбранителни системи на организма.

Има дори е патент, който твърди, че сок от плодове на Касис , дори може да помогне за предотвратяване на невродегенеративните заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.
Антиоксидантите играят жизненоважна роля в поддържането на визия и здравето на очите. Той също може да помогне за предотвратяване на катаракта. Катаракта е дегенеративно заболяване на очите и е често срещано сред възрастните хора. Тя възниква в резултат на натрупване на окислени протеини в зениците, като по този начин предотвратяване на светлина да влезе.

Смята се, че на великобританските войници и пилоти през Втората световна война са давани касис всеки ден, за да се поддържа и евентуално да се подобри здравето на очите.

Касис също така служи като лек за инфекции на пикочните пътища.

Вече е известно, че можете да ядете плодовете или да си направите сок от тях. Въпреки че касиса е все още относително непознат за по-голямата част от Западното полукълбо, няма съмнение, към останалата част на света, че тези малки плодове могат да играят огромна роля в общото здравословно състояние и годността на всеки, който го взима.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай