fitneshrani.com

Ползи от употребата на BCAA

Разклонена верига аминокиселини или ВСАА са незаменими аминокиселини, което означава, че те трябва да се получат от Вашата диета. Те включват левцин и изолевцин и се намират естествено в протеиновите продукти като месо, млечни продукти и бобови растения. BCAA участват в множество метаболитни процеси и са необходими за производството на аминокиселини, аланин и глутамин. BCAA добавките са голяма част от научните изследвания зад тях и са посочени като полезни за здравето и подпомагащи целите ни за по-добро тяло.

bcaa polzi Ползи от употребата на BCAA

BCAA като средство за насърчаване на здравето на мозъка

BCAA лесно преминават кръвно-мозъчната бариера, те подкрепят здравата мозъчна функция и помагат за подобряване на концентрацията. Плацебо-контролирано проучване, проведено върху 25 пациенти с псичихни заболявания – различни мании изследва ефекта от пиенето на ВСАА  в продължение на седем дни. Проучването заключва, че приемащите BCAA са имали намаляване на симптомите на мания в рамките на шест часа след консумация на напитката. В допълнение, в края на седемдневният период,  върху групата приемали BCAA се наблюдава подобрение на симптомите, като ефекта е продължил до две седмици.

Управление на диабет тип 2

Предварителни изследвания показват, че ВСАА могат също да бъдат от полза за управлението на диабет тип 2. Според март 2003 г. издание на “Diabetes Care” (списание в САЩ) , консумирането на BCAA показва ефект подобно като въглехидратите върху стимулирането на отделянето на инсулин и повишена инсулинова реакция с тип 2 диабет. Това е важно, защото диабетът се характеризира с хронично високи нива на кръвната захар, причинени от нечувствителност, или невъзможността да се произвежда достатъчно инсулин. Повече изследвания трябва да се направят за да се потвърди ефикасността на BCAAs за овладяване на диабет.

aminocore bca Ползи от употребата на BCAA

Кликнете на снимката за да купите качествено BCAA

Допълнителни ползи

BCAA могат да бъдат полезни за спортистите, защото те са били доказани че помагат да се намали разграждането на мускулната тъкан по време на тренировка. BCAA също може да бъде полезна хранителна помощ за недохранени поради заболяване или анорексия и е било установено, че помагат да се предотврати загуба на мускулна маса по време на дълго залежаване на легло. Допълнителни  ползи от използване на BCAA включват повишаване на издръжливостта и намаляване на умората.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай