fitneshrani.com

Как въжето за скачане помага на Вашето тяло

Всички сме скачали на въже като малки. Този “уред“ обаче, не е известен само с ролята си на детската площадка, а също така може да бъде полезен инструмент за тренировките  и на по – големите. Въжето за скачане  е евтин и лесно преносим уред, с който можете да тренирате навсякъде. Скачането на въже е ефективно кардио   упражнение,  и  често се  използва  от боксьори и други спортисти за увеличаване на издръжливостта. Използването на въже за скачане  има редица предимства, и сега ще разгледаме някои от тях:

Горене на  калории

Въжето за скачане е страхотно допълнение към програмата Ви за отслабване. Дори да нямате време да отидете да тренирате във фитнес залата, спокойно можете да използвате въже за скачане и у дома. Трябва да знаете, че скачането на въже ангажира всички  основни мускулни групи в тялото Ви. Това ще Ви помогне да  изгорите  до 1000 калории на час по време на интензивна тренировка. Това може да доведе до бързо и ефективно изгаряне на излишните мазнини, и ще Ви помогне да постигнете желаната фигура.

Увеличаване на издръжливостта

Скачането на въже както казахме е перфектно кардио упражнение, което присъства в тренировките на много спортисти. Доказано е, че тренирането с въже за скачане,  може да повиши сърдечната честота два до три пъти по-бързо от други упражнения. Скачането на въже също така  изгражда и повишава мускулната издръжливост, защото мускулите на цялото тяло са ангажирани време на цялото упражнение.

Увеличаване на  координацията

След като сте усвоили стандартната техника за скачане  на въже, можете да увеличите вашата гъвкавост и координация чрез използване на различни стилове. Баланса  и рефлексите ще  “влязат  в играта“, когато се въртите  въжето за  скачане  с различни скорости и в различни посоки. Това ще Ви научи да променяте  позицията на тялото си правилно, като я комбинирате с вашите движения. Използването на въже за скачане, няма как да изгради вашите мускули по пряк начин, но ще  ги подсилват и укрепва. Това ще ги направи по – силни и издържливи, за да можете да тренирате във фитнес залата по – дълго.

Качествено въже за скачане може да закупите тук http://www.fitneshrani.com/vazhe-za-skachane-model-speed-pvc/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай