fitneshrani.com

Коса, кожа, нокти

Здравите коса,  кожа  и нокти зависят  от здравето на вашето  тяло. Доброто хранене и здравословни навици,подпомагат  производството на силни кожни клетки и кератин, които правят  косата  кожата и ноктите здрави и красиви. Най-добрият начин за получаване на хранителни вещества от които тялото Ви се нуждае, е чрез консумацията на  пресни плодове, зеленчуци, месо, риба и млечни продукти. Ако във вашата диета липсват някои основни хранителни вещества, можете да приемате витаминни  добавки, които ще помогнат за поддържане  на здрава  коса, кожа  и нокти.

kosa koja Коса, кожа, нокти

Витамин А

Витамин A насърчава здрава коса, кожа  и нокти. Той помага за лечението  на акне и бръчки, а също така спомага за  растежа и регенерацията на клетките. Освен това, този витамин е антиоксидант, който може да предпази кожата ноктите и косата Ви от оксидативен стрес. Ефектът от витамин А  идва бързо: по-бърз растеж, по-твърд косъм, блясък и определено намаляване на косопада, заздравяване на ноктите, възвръщане еластичността на кожата.

Витамин С

Витамин С действа също като антиоксидант, блокиращ  свободните радикали, които атакуват клетките и  причиняват  щети. Антиоксиданти като витамин C, осигуряват  защита на косата, кожата и ноктите,  срещу замърсителите на околната среда и токсичните  химикали.  Препоръчителната дневна доза на витамин С е 90 мг за възрастни мъже и 75 мг за възрастни жени.

Витамин E

Витамин Е също е  мощен антиоксидант, който успешно противодейства на  свободните радикали, които причиняват  стареене и влошаването състоянието  на косата, кожата и ноктите. Специалистите  препоръчват прием от  15 мг за мъжете и 19 мг за жените всеки ден.

Витамин H

Витамин Н, известен също като биотин, помага на тялото за метаболизма на протеините. Това допринася за укрепване на косата, кожата и ноктите. Продуктите  за коса, кожа и нокти, много често  съдържат витамин H.

Хранителни добавки за коса, кожа, нокти може да закупите тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/zdrave-i-tonus/za-zdrava-kosa-i-nokti/

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай