fitneshrani.com

Фъстъчено масло – супер храна за спортисти

 

Фъстъчено масло е за бърз и лесен начин за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Един бърз и лесен сандвич с фъстъчено масло е далеч по-здравословно, отколкото бургер или пържено пиле за вечеря и далеч по-добре, отколкото лесна “храна” като  чипс или сладолед. Това е така, защото фъстъченото масло предлага здравно-защитно моно и полиненаситено масло. В действителност, колкото по-често  ядете  фъстъчено масло, по-нисък е рискът от сърдечно-съдови заболявания.

fastacheno maslo Фъстъчено масло   супер храна за спортисти
Фъстъчено масло е достъпен източник на калории.

Ако сте гладен  спортист, който се нуждае от 3 000 или повече калории на ден, можете да похарчите значителна сума пари за подхранване с протеинови барове, шейкове и други спортни храни. Фъстъченото  масло може да подхранва тялото, като го снабдява с фибри.

 

Фъстъчено масло е източник на протеини, необходими за изграждането на мускулите на тялото.
За да се повишите стойността на протеини  от фъстъчено масло, просто  приемете и една чаша мляко придружена с чаша мляко.Това е равно на 28 грама протеин, добър избор за  едно от храненията.

 

Млякото едновременно с това повишава стойността на протеина в сандвич с фъстъчено масло. Фъстъците съдържат някои  незаменими аминокиселини,  от които мускулите се нуждаят за   по- добър растеж и възстановяване. Аминокиселините  в млякото,  добре допълват профила на аминокиселините  във фъстъците.

Фъстъчено масло е разумен източник на витамини, минерали и други хранителни  съединения.

Фъстъчено масло съдържа фолиева киселина, витамин Е, магнезий и ресвератрол, всички хранителни вещества, свързани с намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Магнезият е свързан с намаляване  риска от диабет.

fastaci Фъстъчено масло   супер храна за спортисти

Фъстъченото  масло предлага и малко количество цинк и  минерални, важни за  лечение и укрепване на имунната система. Като спортист, имате нужда от всички тези хранителни вещества, за да сте във форма в залата.

Фъстъчено масло съсържа много фибри.

Фибрите в храната допринася за чувството на ситост и  помагат  за  вашата диета, да се чувствате по- малко гладни. Те също така  подпомагат за храносмилането  в организма, правилната функция на червата намаляване на проблемите със запек. Може да приемате филийка пълнозърнест хляб с фъстъчено масло.

Фъстъците  съдържат най-вече защитни моно и полиненаситени мазнини важни за здравето.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

3 коментара

  1. Може ли да препоръчаш някоя марка и продавали се по обикновенните магазини?

  2. Александър Маринов /

    Продава се в МЕТРО, виж и в по-големите вериги. Много важно е да се гледа съдържанието, да няма транс мазнини, както и добавена захар. Фъстъченото масло, което аз хапвам е от Англия, марка SUN PAT.

  3. Владислав /

    Странно е сравнението “по-добро от пържена храна или чипс” – все едно да кажеш “по-добре да те прегази кола, отколкото камион”. Фъстъченото масло е хидрогенирана растителна мазнина, което я прави канцерогенна. Това, че е растителна, е чудесно, но допълнителната обработка е проблем.

Коментирай