fitneshrani.com

Как да използвате храносмилателни ензими за отслабване

Храносмилателните ензими когато се приемат със или без храна, може да повишат  усилията, свързани със загубата на тегло, чрез подобряване на храносмилането и имунната функция, както и намаляването на дискомфорта. Ензимите се срещат естествено в суровите плодове, зеленчуци, ядки и други храни. Допълването с допълнителни храносмилателни ензими, може да помогне и да замените това, което губите с възрастта, според “Насърчаване на оптимално хранене с храносмилателни ензими” от Дейл Кийфър. Винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да започнете да приемате всякакви добавки, включително храносмилателни ензими.

enzimi Как да използвате храносмилателни ензими за отслабване

Дефиниция на думата ензими

Ензимите са протеини, които улесняват химичните реакции в тялото. Почти всеки процес в тялото разчита на ензимите. Храносмилателните ензими дават възможност на организма да се пребори с храните и техните съставни части, както и за усвояването на веществата. Протеини, въглехидрати и липиди, се разделят на прости аминокиселини, захари и мастни киселини, които се абсорбират през чревните стени. Всеки храносмилателен ензим съответства на компонент на храна, за да усвои храната, която приемаме.Вашето тяло не може да поеме това, което не се смила.

Видове ензими

Протеаза, амилаза и липаза разграждат макро-хранителните вещества като: белтъчини, въглехидрати и мазнини. Други протеин-асимилиращи ензими включват смес, известна като панкреатин, която се освобождава от панкреаса, чрез храненето. Папаин от папая и бромелаин от ананас също помогат и играят важна роля в храносмилането. Други важни ензими включват целулоза, лактаза, пепсин и каталаза.

Функция на ензимите

Ензимите имат много функции, отнасящи се до загуба на тегло. Храносмилането позволява на тялото ви да усвоява хранителните вещества, без които не бихте могли да живеете и осигуряват енергия за вашите мускули. Недохранването, поради лошото усвояване на хранителните вещества, може да забави метаболизма. Освен това, несмляната храна може да образува блокажи в храносмилателната система.Ензим липаза играе важна роля в храносмилането и разграждането на мастните киселини в организма.

Ползи от ензимите

По-доброто храносмилане води до по-бърза загуба на тегло. Например, когато се приема протеин след тренировка, храносмилателни ензими увеличават усвояването на разклонена верига аминокиселини. Тези специални градивни елементи на белтъчините имат мощна сила за изгарянето на мазнини. В допълнение, ензимите могат да намалят стомашно-чревните неразположения, като газове, подуване на корема или гадене след приемане на храна.

NOW Super Enzymes Caps Как да използвате храносмилателни ензими за отслабване

Кликнете на снимката за да купите качествени храносмилателни ензими

Погрешни схващания

Ензимите, които не помагат само за храносмилането, но имат и много други важни функции в организма. Дори тези ензими, които са етикетирани като “храносмилателни ензими” може да допринесат за цялостното здраве на организма. Въпреки факта, че пълнозърнестите храни, които естествено съдържат ензими, много хора не получават достатъчно, тъй като приготвянето на храната унищожава по-голямата част от живото съдържание на ензими. Дори хората, които ядат храна, богата на суровини, пресни плодове, зеленчуци и ядки могат да приемат ензими като добавки.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласувания, средно: 3,67 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай