fitneshrani.com

Видове боксови ръкавици

Боксови ръкавици остава жизненоважна част от оборудването на боксьора, защото те защитават ръцете на боеца ​​по време на обучение, спаринг и състезание. Боксьорите се нуждаят от различни ръкавици за различни условия. Вие не бихте искали да използвате ръкавици за удари по круша, по време на състезание, защото те не осигуряват достатъчно защита. Олимпийските игри и професионалните ръководни органи имат разпоредби по отношение на размера на ръкавици, които можете да използвате в състезания.

Боксови ръкавици за удари по круша

Ръкавиците за удари по круша идват с достатъчно подложка за защита на ръцете на боеца ​​от ударите по тежката торба а и обикновено тежат между 7 и 12 унции. Всеки боец ​​ще има различни потребности, при избора на  ръкавици, така че може да се наложи да тествате няколко различни по тежест ръкавици, преди да намерите тези, които пасват идеално. Тези ръкавици имат плоска повърхност, защото вие ще ги използвате само за удари. Можете също така да се разминете с използване на по-леко тегло, защото вие не се нуждаете от допълнителна подложка, за да блокирате удари от противника.

Спаринг Боксови Ръкавици

Вие ще използвате ръкавици за спаринг за да нападате  и да блокирате удари от тренировъчен партньор, така че трябва да инвестирате в ръкавици с много подложка. Повечето боксьори ще използват 16 унции. ръкавици за спаринг, които се отличават с най-малко 2 инча  пяна. Бойците  обикновено  използват спаринг ръкавици, които се затягат с велкро, защото това позволява бързо маханe и слагане на ръкавиците по време на тренировка.

boks Видове боксови ръкавици

Кликнете на снимката за да купите боксови ръкавици

Професионални боксови ръкавици

Размерът на ръкавици, които носите в състезание зависи от категорията в която сте, защото всички категории под  средната използват 8 унции (OZ) ръкавици, докато тези  в средна и по-горна категории  използват 10 унции ръкавици. Ето защо, вие ще използвате 8 унции ръкавици, ако тежите между 50 и 70 кг. и ще използвате 10 OZ ръкавици, ако тежите над 75 кг. и повече. Вие ще носите по-леки ръкавици, отколкото в тренировките, защото искате възможно най-ниската резистентност и подплата, когато удряте опонента ви.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай