fitneshrani.com

Значението на ръкавици за фитнес

Няма нищо “задръстеняшко”, в носенето на ръкавици за фитнес по време на тренировка. В действителност, използването на тези ръкавици, дори може да Ви изстреля директно в редиците на първенците в залата! Това е така, защото ръкавиците за фитнес  са един от малкото фитнес аксесоари,  който ще Ви помогне  да достигате  потенциала си по време на всяко упражнение. По – просто казано, ръкавиците  за фитнес ще Ви помогнат   да тренирате по-дълго и по-интензивно.

Функция на ръкавиците

Ръкавиците за фитнес изпълняват  различни функции,а  по-конкретно подпомагат сцеплението и намаляват  вероятността  от появата на  наранявания  по ръцете Ви. Ръкавиците за фитнес  “абсорбират“  налягането, което в противен случай би натоварило  ръцете и китките Ви. Тоест, ръкавиците  премахват ненужното  напрежение и дискомфорт. Ръкавиците за фитнес,  също така могат  да предотвратят болезнените  и грозни  мазоли, които често се появяват по време на вдигане на тежести. Тренировките   често водят до потене на  ръцете, което може  да бъде  опасно, когато вдигате по – големи тежести.  Ръкавиците за фитнес попиват потта и решават този проблем.

Избор на ръкавици за фитнес

Вие не искате ръкавици за фитнес, които да не могат да попият потта, и да се чувствате така сякаш ръцете Ви плуват в нея, нали?  Ето защо, когато избирате този аксесоар, обърнете внимание на материала от който с направени. Повечето ръкавици за фитнес, имат вградени  неопренови “вложки“, които пазят дланите от  потта. Ръкавици вдигане на тежести трябва да прилепва плътно, за да не се хлъзгат ръцете Ви. Също така, може да избирате дали да си вземете ръкавици за фитнес с обвивка за китката, или без. Ако имате проблеми с китките когато вдигате, изберете такива ръкавици за фитнес, които имат обвивка за китката. Те ще намалят напрежението и болката в тази област.

Ползи

Ползите, свързани с  носенето на ръкавици за фитнес, до една водят до постигане на по – дълги и резултатни тренировки. Предпазването от мазоли, по – доброто сцепление между ръцете Ви и тежестта, предпазването от потни ръце, в крайна сметка ще Ви помогнат да се чувствате сигурни по време на тренировка. Това от своя страна ще повиши концентрацията Ви, което е от особено голямо значение, за провеждането на една успешна тренировка.

Качествени ръкавици за фитнес може да разгледате тук http://www.fitneshrani.com/pro-bezhovi/

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай