fitneshrani.com

Алое вера

Всеки е чувал за растението алое вера и за неговите лечебни качества, от които има полза цялото тяло. Но знаете ли, че това растение може да се прилага и върху кожата? Кожните раздразнения са много неприятни, но се оказва, че алое верата може успешно да ги облекчи и излекува. Всяка домашна аптечка трябва да разполага с продукта Алое вера. Ако е под формата на  успокояващ спрей, който може да облекчи  изгоряла от слънцето или раздразнена кожа. Препоръчва се при  слънчеви изгаряния, опарвания, сърбеж, ухапвания от насекоми, ужилвания, обрив от топлина или просто за  охлаждане на  кожата.

aloe vera1 Алое вера

Предимства на продукта Алое вера:

  • Премахва  напуканата  кожа
  •  Облекчава  леки кожни раздразнения
  • Овлажнява и успокоява кожата
  •  Ефективно  защитава от слънцето
  • Облекчава  слънчеви изгаряния
  •  Попива бързо без остатък

Алое вера е растение, което подпомага процесите на зарастване на наранена кожа, като ускорява растежа на нови клетки, Алое вера е изключително полезно за тези от Вас, които страдат от суха и напукана кожа. Това растение  е един  от най-добрите естествени хидратанти и омекотители, което  прави кожата естествено мека и гладка. Освен като прекрасен овлажнител, растението може да Ви е от полза за предпазването и премахването на тъмните петна и кожните пигментации.

На какво дължи действието си алое верата? Основните съставки на растениет, притежават силни антиоксидантни свойства. Част от тях са например  витамините Е и C. Те  помагат да се предотврати появата на бръчки и други признаци на стареене, като удължават живота на клетките. Алое верата  притежава също противовъзпалителни и антимикробни свойства, поради което  може да бъде прилагано като допълнително средство при лечението на повърхностни изгаряния, порязвания, мехури, раздразнена и възпалена кожа. Понякога се използва и за третиране на кожни заболявания като екзема и псориазис. Всичко това прави Алое вера, чудесен продукт за всички, желаещи здрава и красива кожа.

Повече за алое вера може да прочетете тук http://www.fitneshrani.com/aloe-vera-chudotvorniyat-lek-ot-prirodata/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай