fitneshrani.com

Функции на Биотин

Биотин, известен още като  витамин Н, принадлежи към  витамините от група Б. Въпреки че биотин е бил  открит  през 1927 г., чак след 40 години изследвания,  през   1967 г., той е бил официаялно признат за витамин. Биотин се счита за основно и незаменимо  хранително вещество за хората, тъй като тялото не може да го  синтезира самостоятелно. Ето защо, трябва да си набавяте биотин чрез храната, или под формата на хранителни добавки.

biotin Функции на Биотин

Функции на биотин

Всички витамини помагат на тялото да усвоява и превръща   макронутриентите   въглехидрати, белтъчини и мазнини – в енергия, която да използва за своите функции. Конкретно, биотин играе роля в метаболизма на въглехидратите, мазнините  и аминокиселините, които са градивните елементи на протеините. Биотин също така допринася за укрепване на косата и ноктите. Този  витамин е особено важен и необходим  по време на бременност, тъй като помага  на ембриона да расте нормално.

Потребностите от биотин   се различават в зависимост от вашата възраст. Деца на възраст между 1 и 3 трябва да приемат 8 микрограма биотин всеки ден, а децата между 4 и 8 трябва да приемат  12 микрограма дневно. Деца на възраст между 9 и 13 трябва да консумират 20 микрограма на ден, а тийнейджърите между 14 и 18 трябва 25 микрограма дневно. След 18-годишна възраст, възрастните имат нужда от   30 микрограма биотин всеки ден. Жени, които са бременни също трябва да приемат 30 микрограма на ден, а ако кърмят по 35 микрограма на ден.

Биотин може да си набавите от много  храни, включително ядки, бобови култури, мляко, месо, яйца, карфиол, банани, гъби, соя, пълнозърнести храни и зърнени култури. Според Института по медицина, биотина в  зърнените  култури,  може да бъде с  по-ниска бионаличност от биотина, получен от  протеина  в месо. Бактериите, които живеят в чревния тракт също може да синтезира известни количества  биотин, ви помага да отговарят на вашите нужди. Физическите симптоми на дефицит на биотин включват кожни обриви и загуба на коса. Ако не се лекува, недостига на биотин може да  доведе до неврологични симптоми като депресия, скованост и изтръпване в ръцете и краката, мудност и халюцинации.

Биотин на най-ниска цена може да закупите тук http://www.fitneshrani.com/natures-bounty-biotin-100-tabletki/Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай