fitneshrani.com

Канела за здрава кожа и против акне

 

Канелата е от голяма полза за кожата, защото помага за регулирането на хранителните вещества, които действат благоприятно върху кожата, както на лицето, така и на тялото. Канела помага при много суха кожа. Според много изследвания, тази чудодейна подправка, помага при акне и облекчава сърбящия скалп, но работи най-добре, когато се прилага в комбинация с олио или вазелин.

kanela za lice Канела за здрава кожа и против акне

Канела и кожата

Канелата е подправка, която помага за по-добро кръвоснабдяване на кожата.Вие сами може да си приготвите една много добра лечебна смес. Набавете си три капки етерично масло от канела, които трябва да се смесят с няколко супени лъжици вазелин или зехтин. Нанася се с леки движения върху кожата. Препоръчително е да се избягва зоната около очите, тъй като канелата може да предизвика изгаряне, ако попадне в очите ви. Не се притеснявайте да нанасяте сместа около зоната на пачи крак, далеч от окото. Тази смес е полезна за устните и може да се използва вместо гланц или балсам.

Скалп

Канелата помога за почистването и подхранването на скалпа, като действа като ексфолиант. Вземете 1 чаена лъжичка канела и я смесете с 1 супена лъжица. мед и 1/4 чаша затоплен зехтин. Получената смес, нанесете на скалпа, като масажирайте с леки движения. Оставете за около 15 минути да подейства и след това измийте косата с шампоан.

Екзема

Канелата действа като средство за облекчение на петна от екземи. Смесете 1 чаена лъжичка мед, с 1 чаена лъжичка канела и нанесете тънък слой от получената смес на засегнатите места.

kanela Канела за здрава кожа и против акне

Кликнете на снимката за да купите Канела като хранителна добавка

Акне

Известно е, че канелата помага при акне, както на лицето, така и по тялото. Смесете 3 супени лъжици мед с 1 супена лъжица канела и получената смес нанесете на местата със засилено акне.Оставете да действа цяла нощ или за 20 минути като маска. Не се препоръчва повече от един път седмично.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай