fitneshrani.com

Хранителни добавки за стави

В наши дни, много хора се обръщат към хранителните добавки, за да решат някакъв здравословен проблем, или за да си помогнат при отслабването, качването на мускули, и стимулирането на имунната система. Има една група добавки, които остават на заден план. Добавки, от които хората започват да се интересуват, едва когато вече имат  проблем. Това са хранителните  добавки за стави, чиято цел е да предпазват вашите  стави,  по време на ежедневното им натоварване. Особено необходими са на спортуващите хора, тъй като при тях ставите са най – засегнати и неизменно настъпва износване. Обикновено,  хората прибягват към търсене на информация за подобни продукти, когато вече е твърде късно и проблемът е на лице. И все пак, има  хранителни добавки за стави,  които би предотвратяват  появата на ставни заболявания, и облекчават вече настъпили такива. В тази статия ще Ви запознаем с най – ефективните от тях.

hranitelni dobavki za stavi Хранителни добавки за стави

Видове хранителни добавки за стави

Глюкозамин

 Глюкозаминовите хранителни добавки са може би най – популярни. Самият глюкозамин  е важен за метаболизма на ставите и ставните хрущяли. Това означава, че той взема активно участие в производството на хранителни вещества, стимулиращи образуването на синовиална течност, която смазва хрущяла и поддържа ставата здрава. Глюкозаминът  оказва положителен ефект  върху синовията, като чувствително я удебелява и увеличава еластичността й.  Освен това, глюкозамина  стимулира регенерацията на увредената хрущялна тъкан. По този начин синовията може отново да изпълнява смазващата  си функция и триенето между костните краища се преустановява.

Рибено масло

 То е богато на ненаситени мастни киселини, като от най – голямо значение за ставите са линоловата и линоленовата киселини. Проучвания показват, че ненаситените омега – 3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло, могат да забавят развитието и размножаването на клетки, участващи в ставното възпаление. Доказано е, че приема на рибено масло води до значително  намаляване на болките в ставите и на тяхната  скованост.

Ленено масло

Ленененото масло, подобно на рибеното, съдържа полезните мастни киселини алфа-линоленовата (омега-3), линоловата (омега-6), олеиновата (омега-9). Тези полиненаситени мастни киселини, намиращи се в  лененото масло поддържат гъвкавостта и здравината на клетъчните мембрани, включително и на тези на ставите и хрущялите.  Благодарение на омега-елементите по-пълноценно се усвояват калцият и магнезият, които имат особено значение за изграждането на костната система.

МСМ

МСМ, или още Метилсулфонилметан е съединение, което се препоръчва за подхранване на ставите и хрущялите, срещу артрит, за премахване на болките в ставите и сковаността. Всъщност, МСМ  осигурява на тялото  Ви суровия  материал който му е необходим, за да  поддържа  здрави различните видове съединителна тъкан –  като тази на ставите и хрущялите. Съединението МСМ е от ключово значение, за  формирането на кератин, колаген и еластин. Те дават гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите и  ставите.

Хиалуронова  киселина

Хиалуроновата киселина е важен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност. Тя се произвежда   от клетки на хрущяла и синовиалната мембрана. Ролята на хиалуроновата киселина е, да предпазва  ставния хрущял и синовиалната мембрана от поражения. Хиалуроновата киселина играе съществена роля за поддържане  здравето на  ставите.

Хондроитин

 Хондроитинът  е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Той  предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите. От друга страна, хондроитина пропуска други вещества в съединителната тъкан. В резултат на това свойство, хондроитина заздравява  заболелите стави и сухожилия  много бързо.
Много видове хранителни добавки за стави може да откриете в магазин FitnesHrani.com

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай