fitneshrani.com

Какво е хиалуронова киселина ?

Хиалуронова киселина ползи

Хиалуроновата киселина e голяма молекула, съставена от глюкоза, аминокиселини и полизахариди и  е компонент на нервите и съединителната тъкан открити в кожата, хрущялите, сухожилията и ставните връзки. Хиалуроновата киселина представлява част от синовиалната течност, която смазва ставите и допринася за баланса на течностите. Учените са установили, че хиалуронова киселина  може да се използва за редица медицински цели.

Hyaluronic Acid Injections 300x300 Какво е хиалуронова киселина ?

Стареене на кожата

Хиалуроновата киселина в комбинация с retinaldehyde – форма на витамин А – забавя стареенето на кожата. Хиалуроновата киселина и retinaldehyde също намаляват  увисването  на клепачите и намаляване  на  областите  с  неравномерна пигментация.

 

Атопичен дерматит

Хиалуроновата киселина може да замени продължителна употреба на стероиди в лечението на атопичния дерматит – възпалително състояние на кожата. Изследователите оценяват краткосрочната  ефективност на нестероидна медикаментозна  пяна съдържаща хиалуронова киселина и е полезна за облекчаването  на лек  атопичен дерматит.

 

NOW Hyaluronic A 4d562e01a0109 Какво е хиалуронова киселина ?

Кликнете на снимката за хиалуронова киселина на марката NOW

Белези

Хирургичната техника използва хиалуронова киселина,  която  намалява белезите. Лекарите използват  хиалуронова киселина успешно за да намалят белезите от акне.Техниката е поставяне под повърхността на кожата с  минимална хирургична процедура.

Здравето на ставите
Болезненост в ставите може да намери облекчение с хиалуронови  инжекции.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай