fitneshrani.com

Какво е Акай бери?

Акай е плодчета, които растат в топлият тропически климат. Акай палмата е родом от Централна и Южна Америка ,Белиз, Бразилия и Перу, главно във влажните зони. Тя е била използвана от билкари в Южна Америка в продължение на стотици години и наскоро бе преоткрита от природните гурута на здравеопазването в Северна Америка.Акай се появява в магазините за здравословни храни, в хранителни добавки и енергийни напитки. Въпреки това, преди да скочим да използваме акай бери, е важно да се научат фактите.

Acai  за Отслабване

Акай бери често се препоръчва като добавка за отслабване. Уговорката, тук е, че Акай бери няма да ви накара да отслабнете. Вместо това, тя предоставя пълен спектър от хранителни елементи, като например протеини, мастни киселини, витамини, минерали и фибри, които подхранват тялото и намаляват глада. Мононенаситените мазнини в Акай плодовете може да помогнат да се чувствате заситени, ако ги включите в диетата си. Постоянната загуба на тегло е резултат от разумна диета и упражнения. Докато  Акай бери са отлично допълнение към програма за отслабване, те не заместват  мястото на правилното хранене.

akai berry Какво е Акай бери?

Пречистване с Акай

Тъй като Акай плодовете са с високо съдържание на антиоксиданти, храносмилателни ензими и диетични фибри, те често се препоръчват за вътрешно почистване. Много Акай хранителни добавки на пазара, днес също включват лаксативи, като Сена, Cascara Sagrada и зърнастец. Тези билки често се използват в програми за прочистване на дебелото черво, защото те стимулират секретите в храносмилателния тракт и производство на дефекация.

now acai Какво е Акай бери?

Кликнете на снимката за да купите Акай Бери на марката NOW Foods

Акай за понижаване на холестерола

Съдържанието на влакната в Акай Бери го прави отлична добавка, когато се опитвате да понижите холестерола. Акай сам по себе си, обаче, няма задължителнода направи  по-ниски нивата на холестерола в кръвта. Важно е да се храните с диета с високо съдържание на разтворими и неразтворими фибри и богата на есенциални мастни киселини с цел за понижаване на холестерола. Това означава, че диетата трябва да е богата на пълнозърнести храни, пресни плодове и зеленчуци. Акай е богата на Омега 3, Омега 6 и Омега 9, които са мастни киселини, които се борят с  холестерола.

natures acai Какво е Акай бери?

Кликнете на снимката за да купите Акай на марката Natures Bounty

Акай бери в  борба с рака

Лекарите признават, че Акай плодовете са с по-високо съдържание на антиоксиданти, отколкото всяка друга храна на планетата. Това означава, че включването на Акай бери в здравословното и балансирано хранене не само ще помогнат да се стимулира имунната система, но също мога за предпазване от рак. В едно забележително проучване, направено от Университета на Флорида, изследователите са открили, че Акай екстракт всъщност убива раковите клетки при лабораторни опити. Професор Стивън Талкот от Университета на Флорида прави корелация между високите нива на антиоксиданти в Акай Бери и нейната способност за бобрата срещу рака.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай