fitneshrani.com

Калций,магнезий и цинк – ползи

Калций, магнезий и цинк са важни минерали, които са взаимосвързани в своите роли във вашето физическо здраве. Те регулират много телесни функции.

В допълнение, в достатъчни количества калций, магнезий и цинк може да помогне да се запази качеството на живота. Ползите от калций включват здрави кости, по-малко фрактури. Получаването на достатъчно магнезий може да помогне за предотвратяване или управление на диабет тип 2. Бременни жени, които увеличават приема на цинк насърчават нормалния растеж и развитие на децата си.

87780793 XS Калций,магнезий и цинк   ползи

Калций

Калцият осигурява основата за здрави зъби и кости и помага на мускулите и нервната тъкан да се развиват. Когато човек съзрява,достатъчният прием на калций оказва ефект върху свиването на мускулите, регулирането на кръвното налягане, секрецията на хормони и предаването на нервни импулси.

Адекватен прием на калций помага за предотвратяване на остеопорозата или загуба на костна тъкан в края на живота ни и може да играе роля в предотвратяване на хипертония, някои ракови заболявания и затлъстяването.За да се извлекат ползи  от калций, хората  на възраст от 19 до 50 години трябва да приемат 1000 мг на ден. Калцият се намира във високи концентрации в млечни продукти и риба.

Магнезий

Магнезий, като калций е минерал, който се съхранява в костите и оказва влияние върху здравето на костите. Той също така участва в стотици химични реакции в организма, следователно, е от решаващо значение във всички възрасти да има достатъчно магнезий в кръвта. Получаването на достатъчно магнезий, както и калций, поддържа здрави мускулите  нервните функции и кръвното налягане. Магнезият регулира сърдечния ритъм и нивата на кръвната захар и поддържа имунната система.

Добавяне на богати на магнезий храни към вашия диета може да ви помогне да се избегне хипертония, диабет и сърдечни заболявания с напредване на възрастта. Препоръчваната доза е 320 мг за жените и 420 мг за мъже, на възраст от 19 и нагоре. За да получите достатъчно магнезий от диетата, изберете пълнозърнестия хляб, зърнени култури, ориз и тъмнозелени листни зеленчуци.

natures calcium Калций,магнезий и цинк   ползи

Кликнете на снимката за Калций, Магнезий, Цинк

Цинк

За разлика от калций и магнезий, цинкът не може да се съхранява в човешкото тяло и трябва да се набавя всеки ден. Ако имате стомашно-чревно заболяване, засягащо минералното усвояване или задържане, увеличете приема на цинк в диетата си.

Цинкът помага на физическият имунитет, деленето на клетките и метаболизма, синтеза на протеини и ДНК. На децата трябва да се увеличи приема на  цинк в техните диети.Ако имате настинка или някаква рана, увеличаването на цинк временно дава тласък за имунната система тласък и по-бързото зарастване на рани. Дневната доза варира от 8 мг цинк за жените и 11 мг за мъже, на възраст 19 и нагоре, като адекватен дневен прием. За най-голям тласък на цинк с храната, яжте повече стриди.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай