fitneshrani.com

Креатин – най-силната добавка за мускулна маса и сила

Креатин – това е суплемента, който се е доказал безброй пъти, като истинската хранителна добавка, която дава истински резултати, а именно – сила и маса!

Основното количество креатин в тялото ви – 95 % – е в мускулите и осигурява бърз и кратък „взрив” от енергия, необходима за високоинтензивни дейности като бягане или тренировка с тежести. Вземайки креатин допълнително като хранителна добавка, зареждаме мускулите си по-добре, което ще доведе до по-добри тренировки.
Креатинът изтегля водата в клетките, където той се съхранява. Тялото „мести” водата вътре в мускулните клетки, увеличавайки клетъчното ниво и придавайки на мускулите характерния следтренировъчен напомпан вид. Някои намиран това за неприятно, да се чувстват “издути” от водната задръжка, която е вследствие на креатина. Няма страшно – при пректаряванена приема на креатин, водната задръжка изчезва така както и се е появила.

Кои ВИДОВЕ КРЕАТИН се предлагат на пазара :

creatin optimum 150x150 Креатин  най силната добавка за мускулна маса и силаКреатинът монохидрат е суплемент за повишаване на силата и мускулния размер. Към преимуществата на креатина се добавят повишаване на постиженията и подобряване на възстановяването. Креатин монохидрат се използва мъдро от атлети, бодибилдери с цел бързо повишаване на силата и мускулната маса. Дневният прием на креатин монохидрат е 5 грама. Спорен е въпроса дали да се прави зареждаща доза, но са тези, които имат възможност това е предимство. Зареждащата доза се състои от прием на креатин по 5 грама по 4 пъти на ден за период от една седмица. Креатин монохидрат за един месец повишава силовите постижение на трениращия с около 15- 20 процента.

kre alkalin 150x150 Креатин  най силната добавка за мускулна маса и силаКре- алкалинът е разновидност на креатина открита от Джеф Голни, който е открил също Аргинин алфакетоглутарат. Кре- алкалин е от скоро на пазара. Производителите на кре- алкалин твърдят, че един грам кре- алкалин се равнява на 10 грама чист креатин. Другото предимство на кре- алкалина е, че е не задържа вода благодарение на своето PH. Също така кре- алкалин може да се приема без зареждаща фаза, каквато има при креатина монохидрат. Кре- алкалинът доставя енергия на мускулната клетка, което позволява по- дълга тренировка преди изтощаване на мускула. Също така повишената енергия значи повече повторения. Друго предимство на кре- алкалина е,че повишава чистата мускулна маса без да се приемат стероиди. Кре- алкалинът помага и за намаляването на мазнините.

Креатин малат е вещество получено от креатин монохидрат и ябълкова киселина. Името на креатин малата идва от свързването на три молекули от креатина с една от абълковата киселина. Креатин малат се усвоява директно в мускулната клетка като се избягва задържането на вода. Креатин малат има същите свойства като креатин монохидрата. Повишава силата и силовите постижение, увеличава мускулната маса и повишава енергията. Както при кре- алкалина не е нужна зареждаща фаза. Дневната доза от креатин малат е 5 грама.

Креатин етил естер
е представян като доста по- добър за прием от чистия креатин монохидрат. Най- просто можем да обясним, че креатин етил естер представлява креатин монохидрат с прибавена към него естерна група. Поддръжниците на креатин етил естер твърдят, че той се усвоява по- добре от другите разновидности креатин. Друго предимство на креатин етил естер е по- силното му действие и по- бързите резултати. По- малко количество от креатин етил естер осигурява по- големи резултати, като директно прониква в клетката.

Креатин фосфат е открит от Грейс и Филип Егелтон- учени от Университета в Кеймбридж. Креатин фосфат се съдържа в скелетните мускули и в мозъка. Използва се за анаеробно регенерирането на АТФ от АДФ. Това става именно заради фосфатната група. Клетката има способност да генерира фосфо креатин от АТФ докато си почиваме, както и регенерира АТФ, когато сме подложени на физически натоварвания. С други думи фосфо креатин е резерв на енергия. Фосфо креатин има много важна роля за хора занимаващи се с физически натоварвания и фитнес.

Креатин Алфа- Кетоглутарат представлява креатин свързан с алфа- кетоглутаратна молекула. Креатин Алфа- Кетоглутарат е използван от много бодибилдери за увеличаване на силата и издръжливостта. Има специфична причина, поради която е свързан креатина с алфа- кетоглутаратната молекула. Алфа- кетоглутаратът участва в цикъла на Кребс и по този начин може лесно да проникне в мускулната клетка и да вкара вътре повече креатин директно в нея. С по- голяма концентрация на креатин в клетката се повишава силата и енергията. Това значи повече повторения и по- големи тежести в залата. С вкарването на повече креатин в клетка се изкарва повече вода от нея. Това е от огромно значение, тъй като се получава незабавен анаболен ефект

Креатин ЕТИЛ ЕСТЕР МАЛАТ

Тази уникална разработка е създадена за по- добрата абсорбация в тялото за максимални резултати. Увеличава клетката и силата. Считан е за новото поколение креатин етил естер. Креатин етил естер малат и най- новата форма на креатин, която подлежи на доразработки. Освен подобрената абсорбация, креатин етил естер малат повишава биоактивността. Креатин етил естер малат навлиза директно в клетката, като се счита, че е 30- 40 пъти по- функционален от обикновения креатин. Това значи, край на крампите, дехидратацията и подуването. Ще усетите незабавно увеличаване на силата, чистата мускулна маса и ще подобрите максимално възстановяването. Първо бе креатин монохидрат, след това креатин етил естер, сега е наред креатин етил естер малат. Не е нужно приемането на зареждаща доза.

В следващият матеирал ще обърна внимание на кой са добрите КРЕАТИНОВИ МАТРИЦИ

Материалът е създаден по информация събрана от интернет.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

4 коментара

 1. Георги /

  Значи ли, че след като спрем креатина, но продължим фитнеса ще отслабнем, т.е. вече няма да сме много напомпени?

 2. Александър Маринов /

  Здравей, Георги.
  Това зависи коя форма на креатин си приемал.
  Ако си се спрял на креатин монохидрат е нормално да задържиш вода и да имаш напомпен “подпухнал” вид, докато го приемаш. След като спреш креатина, водната задръжка изчезва. Не отслабваш, но няма да си така “напомпен”. Силата също ще спадне, но все пак това, което си постигнал по време на приема – мускулна маса и сила, поне 70% би трябвало да се запази.
  Според мен се насочи към по-модернтие форми на креатин – кре-алкалин https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/kreatinovi-produkti/kreatin-kre-alkalin или направо креатинова матрица с азотен бустер – там резултатите са още по-добри. – https://www.fitneshrani.com/hranitelni-dobavki/sportni-dobavki/azotni-i-napompvashti

 3. Георги /

  Благодаря за отговора, само дето не разбирам какво значи подпухнал, кожни проблеми?

 4. Александър Маринов /

  Не, разбира се. :) “подпухнал” означава задържане на вода под кожата, един вид по-пълничък изглеждаш. Това се наблюдава при креатин монохидрат-a. Затова са измислени много други по-модерни формули, за да се елиминира този страничен ефект.

Коментирай