fitneshrani.com

Кой има нужда от Л-Карнитин

L-карнитина е  съединение,  присъстващо  естествено в клетката. Той  улеснява обмяната на мазнините и отстранява  токсините. Л- карнитина  е с най-висока концентрация в скелетните мускули и сърцето, и обикновено тялото произвежда достатъчно от него,  за задоволяване на своите нужди. Но при  някои болестни състояния, и при някои дейности, карнитина  може да бъде изчерпан, и  да е необходим неговия допълнителен прием.

l carnitine cena Кой има нужда от Л Карнитин

Кой има нужда от л-карнитин?

Спортистите

Хората които тренират се нуждаят от енергия, а л-карнитинът може да им я осигури. Не е задължително спортуващите хора да приемат добавки с л-карнитин, но той ще им бъде от огромна полза.

Хората с бъбречни заболявания

Бъбреците отделят, но и абсорбират карнитин за поддържане на неговото постоянно ниво  в организма.  Ако имате хронично бъбречно заболяване, може би   произвеждате  по-малко л-карнитин – особено  ако сте подложени на хемодиализа. Това, заедно с недобрия  апетит и неправилно хранене, често  изчерпва запасите от л-карнитин  в тялото. Симптомите включват анемия, умора, мускулна слабост и сърдечни проблеми, повечето от които могат да бъдат облекчени чрез допълнителен прием на  л- карнитин. Разбира се, задължително е да се консултирате с лекар преди това.

Хората страдащи от сърдечно-съдови заболявания

Добавките с л-карнитин, могат да облекчат стенокардията, но само в комбинация с медикаментите които лекарят е изписал. Според едно проучване, значително намаляват сърдечната  недостатъчност и смъртта,  при хората приемащи л-карнитин след първия сърдечен удар. Освен това, допълването с л-карнитин подобрява  общото благосъстояние на хората, страдащи от периферна съдова болест,  нарушена циркулацията на кръвта, болки в краката и намалена физическа активност.

При хора приемащи антибиотици

Честата  употреба на антибиотици,  може да изчерпи  запасите от л-карнитин. Причината за това е,  че  тялото Ви използва л-карнитин  за детоксикация и отделяне на тези  лекарства. Всъщност, при приема на антибиотик,  загубата  на л-карнитин чрез урината е 10 пъти по-голямо. Допълнителния прием на л-карнитин, може да помогне за коригиране на това положение.

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай