fitneshrani.com

Суроватъчен протеин (Whey Protein) – Знаем ли всичко за протеина?

scitec professional whey 2300 150x150 Суроватъчен протеин (Whey Protein)   Знаем ли всичко за протеина?

суроватъчен протеин

Знаем ли всичко за суроватъчния протеин ?

Суроватъчният протеин (Whey Protein) се извлича от млякото.

Тъй като 1 литър мляко съдържа 40 гр белтък, представете си колко литра мляко би трябвало да изпиете дневно, ако не бяха измислили начин за извличането му.

Извличането на протеина от прясното мляко става чрез сложен процес на филтрация.

Млечната суровтка се прекарва през специално сито, върху което остават белтъчините. След това тези белтъчини се подлагат на висока температура чрез която се „изсушават” за да се получи протеин на прах , който купуваме от онлайн магазините за хранителни добавки.

Видовете суроватъчен протеини :

Суроватъчен протеин концентрат
Този вид протеин е най-евтиният от 3те, тъй като при него най-често съдържанието на мазнини и въглехидрати е по-голямо. Чувствителните към лактозата би трябвало да го избягват. Но това не значи в никакъв случай, че суроватъчният концентрат е лош протеин. Даже напротив – най-масово използваният протеин е именно той.

Изпил съм над 60 кг протеин досега и с две ръце от марките в България препоръчвам – Scitec Whey Proffesional . Той съдържа ниско количество въглехидрати и мазнини, а и е обогатен с ензими за още по-добро усвояване на белтъчините.

Дозаа е 30 гр, в които има 22 гр протеин.

Суроватъчен протеин изолат

Това е по-чистата форма на протеина сравнен с концентрата. При него мазнини и въглехидрати почти остъстват. По-високата концентрация на протеин в доза означава за вас и по-изгодно. Не купувайте протеинови бленди ако държите на изолата. Казвам го, защото в блендите не пише количеството между протеин концентрат и протеин изолат, което се съдържа. Тоест можа да плащате по-скъпо за изолат, а да получите само протеин концентрат.

Ако държите на качествен протеин изолат с минимално количество мазнини и въглехидрати препоръчвам – Scitec ZeroCarb Isobest

Хидролизиран протеин

Най-скъпата форма на протеина и най-модерната в момента. Води се за най-бързо навлизащият протеин в кръвта, така че ако искате да сте перфекционости – това е вашият избор. В момента най-известният хидролизиран протеин е Optimum Nutrition HydroWhey. Цената обаче не е за всеки J

Какви са ползите, които всеки може да извлече от суроватъчният протеин?

  1. Подобрено възстановявне
  2. Изграждане на мускулна маса чрез набавяне на градивният материал за мускулите
  3. Заместване на хранене
  4. По-добър тонус и жизненост
  5. Суроватъчният протеин е протеина с най-висока биологична стойност за организма, тоест усвоява се изключително бързо, сравнено с протеина от пилешка пържола.

6. Задължителната добавка без която нито един фитнес спортист не може!

Ако имате още въпроси за протеина или имате нужда от помощ в неговият избор, свържете се по скайп – fitneshrani.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай