fitneshrani.com

Витамин С – нужният витамин

Независимо дали искате да изгорите  мазнини или да  изградите  мускули , и в двата случая водите активен начин на живот. Това  означава, че имате нужда от витамин С! И то  много от него! В Тази статия ще научите повече за това, как да получите достатъчно витамин C, за да успеете  в  постигането на целите си. Въпреки че витамин С се намира във всеки вид мултивитамини, спортистите се нуждаят от по – голямо количество от него. Витамин С е антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали. Независимо от вашите фитнес цели, витамин С  е витаминът, който трябва да си осигурите за да ги постигнете.

vitmain c Витамин С   нужният витамин

 Какво представлява витамин C ?

Витамин С, известен още като аскорбинова киселина или L-аскорбат, е важен витамин за човешкия организъм. Той е един от най-сигурните и най-важните витамини, които  можете  да приемате  на дневна база. Витамин С е  първото нещо, което хората взимат, когато са настинали. Той  е водно-разтворим витамин, който е необходима за нормалния растеж и развитие. Тъй като е разтворим във вода, допълнителните количества , които тялото не използва, се изхвърлят  чрез урината в рамките на 24 часа. Витамин С  е антиоксидант. Антиоксидантите са хранителни вещества, които блокират някои от щетите, причинени от свободните радикали, представляващи  вторични продукти, които  се отделят като  резултат, когато телата Ви превръщат храната в енергия.

Витамин С е необходим за растежа и възстановяването на тъканите във всички части на тялото Ви. Той се използва за формиране на колаген, белтък,  кожата, съединителна тъкан, сухожилия, връзки, и кръвоносните съдове. Също така е от съществено значение за зарастването на раните и за ремонт и поддръжка на хрущялите, както и на костите и зъбите. Витамин    С също помага  за нормализиране на кръвното налягане,  чрез укрепване на стените на артериите. Той  може да  предотврати увреждане на клетките, причинено от процесите на стареене, както и да помогне за намаляване на стреса.

Кой се нуждае от витамин С?

 Всеки се нуждае от витамин С, независимо дали е спортист  или обикновен човек, който просто се опитва да влезе във форма. Витамин С може да помогне за защитата на имунната система, а също така и на бодибилдърите, да се възстановят  от интензивните  тренировки.Той помага и за   метаболизма на протеините. Витамин С не само предоставя на  вашето тяло  някои необходими протеини, но също така блокира синтеза на жизненоважни протеини, които причиняват инфекции  и възпаления. Смята се също, че витамин С  може да подкрепи усилията за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, инсулт и рак.

За мъжете  спортисти, витамин С е важен, тъй като  запазва нивата на тестостерона,  чрез поддържане  на по-ниски нива на  кортизол. Това ще помогне на тялото Ви да  поддържа  най-високо ниво на производителност, не само за вашите тренировки, но и за ежедневните Ви задължения. При жените страдащи от ендометриоза, витамин С може да помогне за предпазване от  тежки кръвоизливи по време на менструация. Също така, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, причинени от намаляване на концентрацията на протромбин и  тромбин  в организма.

Витамин С  помага за подобряване на храносмилателната усвояемост, и  също така може да подсили действието  на вашите органи в борбата срещу всички видове заболявания, включително ендометриоза. Витамин С  помага за укрепване на функцията на черния дроб, за  балансиране на  нивото на естрогена по време на менструалния цикъл, а също така е важен и през бременността.

Дефицит на витамин С

 Ако  допуснете да страдате от недостиг на витамин С за дълго време, сте застрашени от много лоши  последици. Симптомите на дефицит на витамин С включват  суха и цъфтяща коса; гингивит (възпаление на венците); кървене от венците; груба, суха, лющеща се кожа; намалено зарастване на раните; лесни кръвотечения; отслабване на зъбния емайл; подути и болезнени стави; анемия; намалена способност за преборване с различните инфекции;  увеличаване на теглото, поради  забавен метаболизъм.

now vitamin c Витамин С   нужният витамин

Кликнете на снимката за да купите Витамин С

Ако не обърнете внимание на този  дефицит за прекалено дълго време, може да се развие скорбут. Скорбутът води до образуването на петна по кожата, порести венци и кървене от лигавиците. Тези петна са най-разпространени  на бедрата и краката. Човек с това заболяване,  изглежда блед, чувства се  депресиран, и е частично обездвижени. Въпреки че обикновено скорбута   засяга по-възрастни хора, всеки може да го получи.

 

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай