fitneshrani.com

10 съвета за бързо правене на мускули

Прочетете тази статия и научете десетте тайни, с чиято помощ ще  придобиете бързо чиста мускулна маса! Приведете бързо тялото си в анаболно състояние. Вижте какво сте правили погрешно!

Много калории = анаболно състояние

Един от най-съблюдаваните закони в бодибилдинга е консумирането на достатъчно протеини, но спазвайки дневния калориен лимит. Тялото Ви се нуждае от протеини, за да расте и това е истина. Обаче достатъчното протеини не винаги водят до натрупване на мускули. Имате нужда също да консумирате и достатъчно калории. Истината е, че ако не консумирате достатъчно калории, няма да натрупате мускули. Едно добро правило за да сте сигурни че приемате достатъчно калории, е  да вземете теглото си и да го умножите по 10 или 12 в зависимост от вашата форма. След това добавете 1000-1500 калории на ден.

barzo pravene na muskuli 10 съвета за бързо правене на мускули

Приемайте много  въглехидрати

Въглехидратите са Ви нужни, за да Ви зареждат с необходимата енергия за вашите тренировки. Формата за съхраняване на въглехидратите е гликогена. Идеята тук е да се поддържат  нивата на гликоген, за да може тялото никога да не прибягва до своите  протеини, за произвеждане на енергия. Колкото е по-високо нивото на въглехидрати в тялото Ви, толкова е по-вероятно да останете в анаболно състояние. Въглехидратите също играят роля за освобождаването  на инсулин. Както знаете, инсулинът е най-ефикасния анаболичен хормон в тялото.

Приемайте много  протеини

Мускулът е протеин, а протеинът е съставен от аминокиселини. Не можете да правите големи мускули без адекватен прием на протеини. Мислете за мускулната маса като градеж на замък с блокчета лего. Ако нямате частичките, с които да започнете, тогава не можете да изградите замъка. Яденето на достатъчно протеини трябва да включва  консумацията на 1-2 грама протеини на 0,45 кг. от теглото. Така че бодибилдър, който тежи около 90 килограма се нуждае от 200 гр. протеини на ден. Най-добрият начин да постигнете  това е да разпределите снабдяването с протеин в по-малки дози през деня, за по-добра абсорбция и асимилация. Добър източник на протеини са  говеждо, пиле, риба, извара и белтъци на яйца.

Консумирайте  много порции

Ако приемате 4000 калории всекидневно, добре ще е да консумирате  6 порции храна  на ден. Въпреки че това може да изглежда  много, всъщност не е. Пресметнете – ако разделите 4000 калории на 6 по-малки порции през деня, тогава всяка порция ще се състои приблизително от 660 калории. Въпреки че изисква много дисциплина, яденето на по-малки и чести порции ще Ви се отплати в края. Друга причина да ядете по-малки порции е за освобождаването на инсулина. Когато консумирате храна, нивото на кръвна захар ще се увеличи. За да неутрализира това, тялото Ви ще освободи инсулин, за да намали нивата на кръвната захар, за да помогне на тялото да остане в състояние на хомеостаза.

Приемайте  достатъчно мазнини

Една грешка, която бодибилдърите допускат, е отстраняването на мазнините от диетата. Малко от тях  знаят, че мазнините всъщност са важни при мускулния растеж. Между мазнините и нивата на тестостерона има пряка връзка. Добър източник на полезни  мазнини е сьомгата, която съдържа омега-3 мастни киселини, етерични мастни киселини, ленено семе и съединителна линолейна киселина. Ако не можете да си я позволите, просто яжте по – мазна риба, поне 2 пъти в седмицата.

Пийте много вода

Много важно правило за постигане на максимален мускулен растеж е,  адекватната консумация на вода. Водата съставлява 70% от тялото и ако сте дехидратирани, мускулите  Ви  също страдат. Доказано е, че един килограм мускули може да задържат  до три килограма вода.

Използвайте хранителни добавки

Ако можете да си позволите да използвате добавки, тогава на всяка цена го направете. Защо? Защото те работят! Ние Ви съветваме, да се придържате към основните добавки,  като протеина на прах, креатина, глутамина, ставните  формули и мулти-витамините.

Почивайте

 Задължително си осигурявайте достатъчно почивка! Ако не почивате, тогава как мускулите Ви ще растат? Много от бодибилдърите си мислят, че мускули се правят в залата….но всъщност мускулите растат по време на почивка. И ако не си давате почивка, бъдете сигурни че мускулите Ви ще се разрушат. Най – добрият вариант е, да отделяте  ден или два за почивка всяка седмица. И помнете, почивните дни са си почивни дни.

 

http://www.bodybuilding.com/fun/phano89.htm

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай