fitneshrani.com

4 часовият анаболен прозорец след тренировка

Имате 4 критични часа, за да максимизирате мускулните печалбите след тренировка.Искате ли да знаете как?

Има един много важен аспект на възстановяването след тренировка, който често е пренебрегван, но може да ви даде резултатите, които търсите. Той е известен като четири часов анаболен след-тренировъчен прозорец.

protein drink mix 4 часовият анаболен прозорец след тренировка

Когато тренирате, тялото ви изгаря въглехидратите за енергия и разгражда мускулната тъкан (особено ако тренирате с тежести). Веднага след тренировка, тялото има подобрена способност да  използва и усвоява хранителни вещества като глюкоза (захар) и протеини (основните градивни елементи на тялото ви), за да се възстанови от тренировката.

Приемането на хранителни вещества, веднага след тренировка помага да се възстанови по-бързо и да се чувствате по-добре след тренировката.

Протеини – Веднага след тренировка, в рамките на няколко минути след приключване приемете протеин. Най-лесният и най-добрият начин да направите това е под формата на протеин на прах, но източник на храна, като млякото също  ще свърши работа. Приемайки протеин, давате нещо на тялото да се възстанови, вместо да разгражда собствена мускулна тъкан за изграждане на градивни блокове. Не приемайте протеин непосредствено преди тренировка, тъй като просто ще седи в червата и може да доведе до подуване на корема.
Въглехидрати – приемете около 60 до 100 грама въглехидрати, за да помогнете на тялото да се зареди. Вашето тяло е най-ефективно при възстановяването на въглехидратните “складове” веднага след тренировка.
Няколко чести  примери на здравословни въглехидрати, които може да се приемат след тренировка включват сокове, плодове, картофи,ориз,овес и спортни напитки. Примери на протеиниови храни включват мляко, яйца, птици, риба, месо или соеви продукти.
След-тренировъчното хранене – около един час след тренировка, високо качествен източник на протеин и добра доставка на въглехидрати като зърнени или пълнозърнести храни. По това време, тялото се е успокоило от стреса на тренировката и  търси начин да се възстанови. Чрез предоставяне на достатъчно количество суровини, ще предотвратите катаболният ефект и ще дадете тласък на така желаните анаболни ефекти.
Почивка – Това е времето когато се възстановявате от тренировка!

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай