fitneshrani.com

Най-добрите естествени източници на протеин за нашата диета

Протеин от храните е необходим за регенерацията на клетките, но има някои протеинови храни, които не се смятат за здравословни храни да се ядат. Животинският протеин, например, може да допринесе за високите нива на холестерола, свързан със сърдечни заболявания. В допълнение, някои източници на животински протеини, може да доведат до затлъстяване. Най-добрите естествени протеинови храни, са храни, които са с ниско съдържание на мазнини или без мазнини и храни, които са богати на здравословни омега-3 мастни киселини. Всички храни изброени по-долу са напълно подходящи за използване в една протеинова диета.

meat Най добрите естествени източници на протеин за нашата диета

Месо

Най-добрите естествени храни източник на протеин са меса, които имат малко или никакви мазнини върху тях. Изберете чисто месо, като тук включваме кръгли стекове пържоли, бон филе, свинско филе, филе от бут, шунка и нарязано месо, което е 90% постно или с по-висок %. Пиле без кожата, както и с всички отстранени мазнини е най-добре, както и пуйка без кожа и мазнини.

Риба и морски дарове

Противно на популярното схващане, черупкови организми, като например миди, стриди, нямат високо съдържание на на холестерол, а даже и са с високо съдържание на протеин. Много риби са с високо съдържание на омега 3 мастни киселини. Консервирани сьомга, корюшка и сардини също така предлагат и калций. Прясната риба съдържа минерали и някои витамини, като е с ниско съдържание на мазнини и натрий. Поради метилживачното съдържание на някои видове риба и риска от увреждане на нервната система на плода, когато тези риби се консумират от майката, най-добрите естествени рибни източници на протеин за една бременна жена е да се храни с риби, които съдържат по-малко метилживак от други. Тези храни включват скариди, риба тон – не консeрвирана, сьомга, морска треска и сом.

Фасул и грах

Фасул и грах са здравословна естествена протеинова храна, защото те съдържат нула холестерол и имат много ниско съдържание на мазнини. Някои добър избор са фасул адзуки,боб, черен боб, шарен боб, соя, боб Лима, покълнали бобови, грах и нахут.

Млечни продукти

Кисело мляко, мляко и сирене са все добри естествени източници на протеини, но тези храни са най-добре, когато те са или без съдържание на мазнини или с ниско съдържание на мазнини. Кефир е също един от най-добрите естествени протеинови храни, които да се консумират. Яйцата са друг избор, но белтъка на яйцето е най-добрата част на яйцето, която може да се яде, поради нулевото съдържание на мазнини и холестерол.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай