fitneshrani.com

Алкохолът и мускулен растеж ?!

alcohol and muscle building 150x150 Алкохолът и мускулен растеж ?!

алкохол и мускулен растеж

Колко пъти си си казвал, че отиваш на купон или заведение, където няма да пиеш нищо, а в крайна сметка се събуждаш с ужасен махмурлук? Случвало се е нали…
Всеки млад човек използва алкохол в даден период от живота си. Някои по-често, някои по-рядко. Доста трениращи също използват алкохол, като някои от тях дори не знаят за вредата му върху тялото и тренировките им. Нека, обаче, да разгледаме как алкохола вреди на мускулите.

1. Алкохолът е съставен от празни калории. В него няма никакви нутриенти, но има 7 калории на грам. Тези от вас, които се опитват да отслабнат, могат да забравят за успех, ако употребяват алкохол. Не само, че приемате стабилен брой калории, но алкохолът също така и забавя метаболизма като прекъсва цикъла на Кребс. Чрез прекъсване на този цикъл, мазнините не могат да се разградят.

2. Алкохолът вреди върху мускулния растеж. Освен намалената активност в залата след тежък запой, алкохола намалява синтеза на протеини с 20%. Причината за това е дехидратирането на мускулните клетки. И понеже те не могат да задържат вода, растежа става адски бавно. Освен това, алкохолът блокира усвояването на на нутриенти като фосфор, магнезий, желязо, калций, които са от жизнена важност за тялото.

3. Алкохолът намалява тестостерона и увеличава естрогена в тялото. Да, правилно прочете. Доказано е от банда учени, които са мерили тестостерона на няколко мъже, преди и след употреба на алкохол.

Ето и няколко съвета, чрез които можеш да се опиташ да запазиш колкото се може повече мускул, след пиянска вечер с приятели:

1. Остави си поне 2 литра вода до леглото, когато лягаш. Хидратирай често, за да даваш нужната вода на мускулните клетки, а и да не се чувстваш като препикан на сутринта.

2. Изпии доза протеин преди лягане или хапни нещо с повечко протеини в него, за да компенсираш онзи протеинов синтез, за който говорих по-горе.

3. 45 минути до час преди закуската удари малко ZMA и 5-10 грама глутамин. ZMA-то ще ти помогне да си повишиш намаления тестостерон, а глутамина ще спре катаболния ефект на алкохола.

4. На закуска яж колкото се може повече продукти богати на фосфор, магнезий, калций и желязо, за да си възвърнеш загубените им количества от снощи.

5. Помоли се мацката до теб да е пак толкова красива, колкото изглеждаше и когато я доведе у вас. Сега се обърни да я видиш!hot girls drinking alcohol 41 150x150 Алкохолът и мускулен растеж ?!

Заключение

Алкохолът ни прави страхотни танцьори, момичетата стават красавици, плахите стават смели. и освен това ти пречи да направиш мечтаното тяло. Но все пак… не стой у вас в петък вечер smile Алкохолът и мускулен растеж ?! Излизай, забавлявай се, но помни нещата, които ти написах и пий с мярка, когато е възможно smile Алкохолът и мускулен растеж ?!

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай