fitneshrani.com

Кои мускули натоварва въжето за скачане

Много хора свързват скачането на въже с детските  игри, и като резултат от това  са склонни да го отбягват като  възможност за тренировка. Но  упражненията с въже за скачане  не са  само занимание  за деца, но са перфектна тренировка   за възрастни. Въжето за скачане, и по – точно упражненията с него,  изгарят  огромно количество калории, ангажирайки  повечето от мускулите в тялото Ви.  Хубавото тук е, че въжето за скачане е евтино и удобно- можете да го носите със себе си навсякъде. То съдейства за заздравяване на сърцето Ви,  както и за увеличаване на  вашите спортни постижения.

За долната част на тялото

Скачането  на въже, тренира най – вече   мускулите на  прасците. Но другите мускули на краката, включително квадрицепсите, също ще се “възползват“  от  една тренировка  с въже за скачане. Не можем да не отбележим, че скачането на въже е страхотно упражнение за седалищните мускули – зона която е проблемна не само за жените, но и за мъжете.

За горната част на тялото

Тъй като повечето хора свързват скачането на въже с  краката, те забравят, че горната част на тялото може да получи точно толкова натоварване, колкото и долната. Скачането с въже е свързано с един естествен стремеж за запазване на равновесие, което тренира  мускулите на гърдите и гърба. Освен това, тъй както  въжето за скачане се обръща в горна позиция с ръцете, предмишниците, бицепсите, трицепсите и раменете също се натоварват и развиват.

За сърдечно – съдовата система

В допълнение към работата за мускулите на горната и долната част на тялото, скачането  на въже също оказва положително влияние на  вашата сърдечно-съдова  система. Упражненията с въже за скачане, са ефективна  кардио дейност, която позволява на сърцето да получава  точно толкова полезно натоварване, колкото от  една тренировка с аеробика например. И тъй като скачането на въже работи за толкова много мускули  от тялото  наведнъж, то също така е ефективно упражнение за изгаряне на калории.  Според  някои изследвания,  човек може да изгаря  16 калории на минута, когато  скача  на въже.

Като започнете да използвате въже за скачане, първо трябва да се съсредоточите  върху подобряване на координацията си, и чак след това да започнете да работите върху подобряване  продължителността на тренировката. Започнете със сесии с по 20 секунди скачане. Когато  изградите  координация, постепенно увеличавайте  времето на сесиите. Пример за това е да правите по  шест сесии, всяка с 60 секундна продължителност, и също толкова секунди почивка между отделните сесии.

Въже за скачане може да закупите тук - http://www.fitneshrani.com/vazhe-za-skachane-model-speed-pvc/

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай