fitneshrani.com

Чудотворните гъби Рейши

Когато чуете думата “гъби“, Вие вероятно си представяте вкусна гозба или гъбки запечени с малко масълце. Да, гъбите са с отлични вкусови качества, но знаете ли че някои от тях притежават и лечебни качества? Запознайте се с гъбата Рейши и ползите й за вашето здраве. На пазара можете да намерите доста хранителни добавки съдържащи Рейши, благодарение на които можете да се възползвате от нейните лечебни свойства.

rei shi gabi Чудотворните гъби Рейши

Какво представлява гъбата Рейши?

Рейшите са диворастящи гъби, които можете да откриете върху гниещи пънове и дънери. Разпространени са в  крайбрежните провинции на Китай. Рейши се среща в шест цветови гами, като червеният вид е най-често срещан и култивиран в Северна Америка, Китай, Тайван, Япония и Корея. Всъщност  единствено червените и черните рейши имат полезни характеристики. В Япония 99% от диворастящите рейши се намират върху стари сливови дървета. За рейшите се смята, че повишават духовната възприемчивост. На гъбите се гледа като част от духовната медицина, тъй като за тях се смята, че подхранват духа. По тази причина те се смятат за изключително важни за вегетарианската диета и се смятат за медицинска храна, която повишава дължината на живота. От много хилядолетия китайците и японците използват гъбите рейши за лекарство при заболявания на черния дроб, високо кръвно налягане и артрит.

Лечебни свойства на Рейши

Гъбите ейши притежават способността  да намаляват  холестерола и кръвно липидните нива. Антиоксидантите в рейшите могат да стимулират имунната система за борба със свободните радикали. Те съдържат следните активни съставки – гликопротеини, ензими, полизахариди и други метаболити, които правят рейши мощни имуностимулатори.  Смята се, че рейши имат също и антимикробни свойства. Съставките, наречени тритерпени, които тези гъби съдоржат, имат успокояващ ефект върху нервната система. Освен това, рейши  съдържат витамин B-комплекс B1, B2, B3, D и аминокиселини. Съдържат също и  ганодерични киселини, които предпазват от заболявания на черния дроб, като ни предпазват от вируси и токсини. Тези киселини могат да намалят кръвното налягане, лошия холестерол и триглицеридните нива.

Освен ганодерични киселини рейшите съдържат още няколко химически съставки, включително стероли, кумарин, манитол, полизахариди. Консумацията, или приема на рейши под формата на хранителна добавка, намалява риска от коронарно-артериални заболявания. Гъбата рейши е силен адаптоген, а характерно за адаптогените е, че са безопасни, без странични ефекти, нормализират физиологичните функции на организма и действат на цялото тяло. Съдържа органичен германий, който повишава нивата на кислород в кръвта, спомага за по-активните метаболитни процеси в организма и предотвратява тъканната дегенерация. Спомага за изчистването на тялото от токсични отлагания.

reishi mushrooms now foods Чудотворните гъби Рейши

Кликнете на снимката за да купите Rei-Shi

Смята се, че гъбите рейши могат да помогнат   ефективно в лечението на хроничния хепатит В, но това все още не е научно доказано. Доказни са обаче техните   антиалергични, антивъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства. Този вид гъби са подходящи за хора, които страдат от проблеми на горните дихателни пътища. Смята се, че подобряват симптомите на астма. Има добро действие върху дихателната сила и при кашлица. През 1970 повече от 200 китайци с хроничен бронхит, две седмици консумират сироп от рейши, като 60-90% от тях се чувстват по-добре и си възвръщат апетита. Протеин, изолиран от рейшите, може да намали риска от отхвърляне при трансплантация

Но техните ползи са не само материални. Смята се, че те могат да повдигнат духа и да повишат духовността на индивида. Може да приемате добавки с рейши  всекидневно,  за поддържане на имунната система, спокойствие на ума, за физическа сила. Може да действа като метаболитен регулатор, а също да се грижи за здравето на простата. Приемът на добавки с  рейши увеличава производството на интерлевкин-2 (сигнални молекули), с които белите кръвни телца маркират враждебните тъкани и клетки. Рейши се използват и за предотвратяване на метастазирането след операции.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай