fitneshrani.com

Кре алкалин и адекватната доза креатин

Креатин Кре алкалин и адекватната доза, която трябва да приемаме

Повод да напиша този материал е практиката на някои вносители на определени марки да използват неуместна и невярна информация за кре алкалина и дозата, която е нужно да приемаме за да имаме ефект от продукта.

Всички знаем какво е кре алкалин. А ако не знаете ще го припомня smile Кре алкалин и адекватната доза креатин

 

scitec kre alkalyne 191x300 Кре алкалин и адекватната доза креатин

scitec kre alkalyne

Кре-алкалинът е хранителна добавка, разновидност на креатина открита от Джеф Голни, който е открил също Аргинин алфакетоглутарат. Кре- алкалин е от известно време на пазара и бързо набира популярност.
Производителите на кре-алкалин твърдят, че един грам кре-алкалин се равнява на 10 грама чист креатин.
Другото предимство на кре-алкалина е, че е не задържа вода благодарение на своето PH. Също така кре-алкалин може да се приема без зареждаща фаза, каквато има при креатина монохидрат.
Кре алкалинът доставя енергия на мускулната клетка, което позволява по-дълга тренировка преди изтощаване на мускула. Също така повишената енергия значи повече повторения. Друго предимство на кре-алкалина е, че повишава чистата мускулна маса. Кре-алкалинът помага и за намаляването на мазнините.

Оттук обаче произлиза един проблем – на опаковката на набралият бързо популярност в България – All American EFX Kre-alkalyn пише да се приема 1-2 капуси дневно, което е меко казано АБСУРДНО. Няма ефект с 1-2 капсули дневно!

Имам вече контакт с доста мои клиенти, които са адски недоволни от EFX kre-alkalyn, няма и как да са доволни ако са приемали по 1-2 капсули дневно. Това, както и малка доза е крайно неефективно. ЕFX са създателите на кре-алкалина, те са го патентовали, това е качествен продукт, който ще работи само  когато се приема ПРАВИЛНО!

След малко повече проучване из западните форуми става ясно, че масовата практика е да се използват 3-4-5 капусли дневно. А не както се твърди в България – 1-2 капсули на ден (и отдолу с големи букви написано, че една малка опаковка стига за многооо време)efx kre alkalyne Кре алкалин и адекватната доза креатин.

Ако приемате от EFX Kre-Alkalyn то трябва да са 5-6 капсули дневно (6 x 750 мг = 4,5 гр кре-алкалин). Ето това вече е добра дозировка за добър ефект върху силата  и мускулната маса.
Проблема е народо-психологията на българина, че в стремежа си винаги да е “на далавера” и да вземе възможно най-изгодният продукт, в 90% от случаите СЕ ПРЕЦАКВА smile Кре алкалин и адекватната доза креатин
Колкото и смешно да звучи, това е реалността. Поне 5 човека ми се оплакаха от неефективността на продукта, като проблема не е в самият продукт, а в стремежа на вносителите да изкарат един продукт максимално изгоден, с цел – възможно по-дълъг прием на най-ниска цена.

Да, ама не.

Аз употребявам кре алкалин, но на марката Scitec. Дозата в 1 капсула е 1200 мг кре-алкалин, а дозата в EFX кре-алкалина е 750 мг в капсула.
Всеки ден приемам 4 капсули х 1200 мг, тоест 4800 мг кре-алкалин, а повечето заблудени хорица приемат по 2 капсули на ден от EFX кре-алкалина, което е 1500 мг, което е 3 пъти по-малко от моята доза. Правите ли разликата? Дали ще усетите нещо от 1500 мг дневно? СЪМНЯВАМ СЕ.

Писна ми от маркетингови повхвати и това е целта на статията, която четете в момента.
Стига икономии и да гледаме как да минем най-тънко, а после като няма ефект се чудим защо добавките не работят и се посяга към по-тежки работи и най-вече химия.

Да направим сравнение между EFX Kre-alkalyn и Scitec Kre-alkalyn.
Състава е сходен, тъй като суровината е патент. С други думи – приемате едно и също като качество, но под различна опаковка и различна цена.
Малката опаковка EFX струва 49 лв. и е 120 капсули x 750 мг ( общо 90 гр креатин кре-алкалин).
Mega Kre-alkalyne на Scitec струва 40 лв. и е 80 капсули х 1200 мг ( общо 96 гр креатин кре-алкалин).
А сега познайте, кой е по-изгоден и ще ви свърши по-добра работа?
Като си отговорите на въпроса, ще разберете защо точно този кре-алкалин и тази марка присъстват в стака ми за чиста мускулна маса, който приемам в момента.

Сега относно ефекта от кре-алкалин – няма и седмица, откакто съм на кре-алкалина на Scitec и вече силата УДРЯ ЯКО! Днес направих уникална тренировка, при положение че събота и неделя бях в меко казано, не много добро физическо състояние smile Кре алкалин и адекватната доза креатин

Начина ми на прием на Scitec kre alkalyn е следният:
В тренировъчни дни – 1 капсула със закуската, 2 капсули преди тренировка и 1 капсула веднага след тренинг.
В почивни дни – 3 пъти по 1 капсула с храна.
Това е дозировка за 90 кг човек, ако сте около 70-80 кг, може да се задоволите с 3 капсули дневно.
Дозата креатин е от изключително голямо значение!

Ако още се чудите относно други хранителни добавки, дали дозата, която приемате и достатъчна за да извлечете максимума от продукта, потърсете ме за контакти и нека поговорим за добавки и кои са наистина работещите хранителни добавки , които се предлагат в момента на БГ пазара.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

2 коментара

  1. Dimitar_ivanov /

    Хубава статия, аз си взех на сайтек и пия по 2 капсули на ден, добре че видях статията на време :)

  2. Александър Маринов /

    Добър избор. :)

Коментирай