fitneshrani.com

5-HTP за лечение на мигрена и депресия

5-хидрокситриптофан или накратко 5-HTP, е главният отговорник за за отделянето на хормона на щастието – Серотонин в мозъка. Въпреки странно звучащото име, нека отсега да е ясно, че 5-HTP е една аминокиселина, напълно естествено и безопасно химично съединение.

Смята се, че в резултат на стрес,  хората имат по-ниски нива на серотонин в мозъка. Това може да повлияв на хората върху  наднорменоо тегло, жажда за захар и други въглехидрати,  депресия, главоболия, и неясни мускулни болки.

5 htp migrena 5 HTP за лечение на мигрена и депресия

Хората,  които вземат 5-HTP забелязват подобрение в тяхното настроение, намаляване на тревожността.

Много интересно изследване има направено върху влиянието на 5-HTP за лечение на депресия.

Изследването  е било направено за това как 5-HTP се отразява на хората с депресия. Това е документирано, че  може да бъде много ефективен антидепресант. В едно изследване, което е много впечатляващо, са участвали 99 пациенти, които страдали от депресия. Тези пациенти не отговарят на нормалните антидепресанти. Те са средно на 200 mg от 5-HTP ден. 43 от 99-те съобщават за пълно възстановяване и 8 други съобщават за значително подобрение.
5-HTP също може да помогне при някои индивиди с главоблие тип  мигрена. Главоболието се свързва с ниски нива на серотонин в тъканите. Някои изследователи наричат ​​това ниско серотонинов синдром. Няколко проучвания, при мигрена и главоболие, са били проведени с помощта на 5-HTP като превенция за главоболие и резултатите били изключителни.

Как да използваме 5-HTP?

Започнете с 50 мг капсули, 1-3 пъти дневно, след това ако резултата е слаб, се преминава на 100 мг 2-3 пъти дневно. Добре е да се приема на гладно и преди сън.

Препоръчвани от мен продукти 5-HTP

Natrol 5-HTP Time Release

NOW 5-HTP

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай