fitneshrani.com

Алфа Липоева Киселина

За какво се използва алфа липоева киселина

Липоевата киселина, известна също като тиоктова киселина, алфа-липоева киселина или ALA, съдържащи сярна молекула, която се синтезира в тялото от мастната киселина, наречена октанова киселина. ALA е мощен антиоксидант, който е прогонва вредните свободни радикали от тъканите. Уникалната структура на липоевата киселина позволява тя да изпълнява ефективно ролята на антиоксидант както във водна, така и в мазнинна среда, което прави ALA ценна както в така и извън клетките ви.

alpha lipoic acid Алфа Липоева Киселина

Рециклира други антиоксиданти

Една от първите ползи на липоевата киселина е способността й да помага за предотвратяване на скорбут. Впоследствие е доказано, че ALA оказва този ефект, като помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като “антиоксидант за антиоксиданти,” поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Помага на клетките да консумират енергия

Липоевата киселина е важен кофактор за масивите от митохондриална ензими, които произвеждат енергия от мазнините и въглехидратите. По-високите нива на ALA в митохондриите подобрява технята метаболитна ефективност. Високи дози липоева киселина – 1800 мг на ден – водят до намаляване на до 2 тегловни процента сред затлъстелите хора, предимно поради про-метаболитния си ефект. ALA не е одобрен в САЩ за лечение на затлъстяване.

Забавя диабетната невропатия

Невропатията е основно усложнение на диабета. Тя се проявява със скованост, изтръпване или болки в крайниците, и допринася за диабетни язви, дегенерация и ампутации. Проучванията показват, че окислителното увреждане може да играе роля в развитие на невропатия. Доказано е, че липоевата киселина регенерира някои дефицити, свързани с диабетната невропатия. ALA не е одобрена в САЩ за лечение на диабет или някое от неговите усложнения.

ala Алфа Липоева Киселина

Кликнете на снимката за да купите Алфа Липоева Киселина

Забавя синдром на Алцхаймер

Оксидативните щети и изчерпването на енергията в невроните на мозъка са важни фактори в развитието на деменция на Алцхаймер. Проучване от 2007 г. гласи, че ALA, в доза от 600 мг дневно, забавя прогресията на болестта на Алцхаймер. При някои тестове, ползата от липоева киселина се проявява по-явно от тази на изписаните по рецепта лекарства. ALA не е одобрен в САЩ за лечение или профилактика на болестта на Алцхаймер.

Съображения

Благодарение на своите мощни антиоксидантни и метаболитни свойства, липоевата киселина е показала клинични ползи при възпалителни заболявания, токсични експозиции, сърдечно-съдови заболявания, грижа за кожата, контрол на теглото, катарактна профилактика и голям брой други усложнения. ALA в момента не е одобрен в САЩ за лечение или предотвратяване на каквото и да е медицинско състояние, въпреки че е включена в широк спектър от продукти за грижа за кожата. Липоевата киселина е на разположение и като хранителна добавка. Дневни дози от ALA в повечето научни изследвания варират от 100 до 600 мг.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай