fitneshrani.com

Червена боровинка като хранителна добавка

Какви за ползи дават добавките от червена боровинка

Добавките от червени боровинки могат да осигурят разнообразие от ползи. Добавки, направени от киселия храст идват под формата на екстракт, прах, таблетка или просто добавете неподсладен сок от червена боровинка към вашата диета. Консултирайте се с лекар преди да вземете добавки от червени боровинки, тъй като те могат да увеличат риска от камъни в бъбреците, могат да се намесят с други лекарства или могат да предизвикат и други нежелани ефекти.

CranberryHoW Червена боровинка като хранителна добавка

Предотвратяване на инфекция на пикочните пътища

Червените боровинки могат да помогнат за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, в съответствие с Националния център за Безплатно и алтернативна медицина, или NCCAM. Те помагат за предотвратяване на инфекции, причинявано от бактерии като Е. коли. Червените боровинки добавки, обаче, не са ефективни за съществуваща инфекция, според експерти на NCCAM и са необходими повече изследвания, преди боровинките да бъдат препоръчани за тази употреба.

Избегнете язви и плака

Червените боровинки могат да помогнат за избягването на H. Pylori инфекция, която може да предизвика стомашно-чревни язви, както и на зъбната плака, според клиниката Майо. Полифенолите в боровинките са най-вероятно отговорни за предотвратяване на инфекциите от тази бактерия; други храни богати на полифеноли имат сходни ефекти, казва М. Matsushima, водещ автор на проучване от 2008 г. Червената боровинка потиска растежа на бактериите в тялото ви.

cranberry natures Червена боровинка като хранителна добавка

Кликнете на снимката за да купите червена боровинка

Детоксикация и изчистване на мазнините

Червените боровинки са отличен детоксикатори , а също така и „промиват“ мазнините. Това е така, тъй като червените боровинки съдържат вещества, които са от жизненоважно значение за дейността на черния дроб. Вашият черен дроб действа като филтър на организма от токсини и е от решаващо значение за метаболизма на мазнините. Хранителни вещества, които помагат на черния ви дроб са антиоксидантните витамини А, С и Е, както и витамини B1, B2, B3, B4, B5, B6, фолиева киселина, калций, бор, хром, желязо, мед, магнезий, калий, фосфор, селен, сяра и молибден.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай