fitneshrani.com

Медицински приложения на куркума

Куркумата е билка, която често се използва за ароматизиране на готвене, като ястия с къри. Активното вещество на куркумата, се нарича куркумин и помага за редица противовъзпалителни, невропротективни и антитуморни ефекти. Като такава, тя понякога се използва като алтернативно средство за различни заболявания, включително остеоартрит, рак и възпалително заболяване на червата.

kurkuma 2 Медицински приложения на куркума

Приложения на куркума

Артроза

Университетът на Мериленд, който е медицински център отбелязва, че приемът на 300 мг стандартизиран екстракт от куркума, три пъти дневно, могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението, свързани с остеопороза – заболяване, което се случва, когато възглавничките на ставите започнат да се рушат.

Болест на Крон

Възпалително състояние на червата, известно още като болестта на Крон, се свързва с язва и запушване на червата, което причинява болки в корема, умора, загуба на тегло и повишена температура. UMMC отбелязва, че от 1 грам до 2 грама куркума дневно, могат да бъдат полезни за намаляване на възпалението и облекчаване на симптомите.

Рак

Куркумата, притежава противоракови ефекти. В статия, публикувана през февруари 2011 в издание на “Молекулярен рак”, добавят, че куркумин може да упражнява противоракови ефекти като засяга няколко биологични пътища и може да предизвика унищожаване на раковите клетки.

kurkuma 1024x1024 Медицински приложения на куркума

Кликнете на снимката за да купите Куркума

Съображения

Приемането на на лекарствени количества куркума могат да бъдат безопасни, но това може да предизвика диария и гадене. Не приемайте куркума, ако сте бременна или кърмите или ако имате проблеми с жлъчния мехур. Тя може да намали способността на кръвта да се съсирва, така че не го използвайте заедно с антикоагуланти като аспири.Преди употреба се посъветвайте с вашия лекар.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай