fitneshrani.com

CLA

Какво е CLA и откъде идва?

cla 150x150 CLA

cla

Конюгирана линолова киселина (CLA), е естествена свободна мастна киселина намираща се главно в месото и млечните продукти, в малки количества.

CLA е открита случайно през 1978 г. от Michael W. Pariza в университета на Уисконсин, докато търсят мутагенни образувания в месото по време на готвене.

CLA е доказано чрез изследвания, че спомага за изграждане на мускули, намаляване на телесните мазнини, както и  спомага за оптимална клетъчна среда за по-добро здраве!

CLA се среща естествено в храни като мляко, сирене, говеждо, агнешко  както и в много преработени храни. Но въпреки това е невъзможно да получаваме достатъчно CLA от менюто си. За да си набавим достатъчно CLA, ще трябва да приемем огромно количество от  тези видове храни. Това е не само възможно, но и ще има сериозно отрицателно въздействие върху метаболизма, поради високата калоричност на храните, съдържащи конюгирана линолова киселина.

TOP 4 Хранителни добавки съдържащи CLA :

1. Nutrex Lipo 6x
2. PrimaForce Max CLA
3. Optimum CLA
4. Universal ANIMAL Omega

Primaforce Max CLA1 150x150 CLA

Primaforce_Max_CLA

Какво прави CLA  и какво научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?

В продължение на много години, експерти по  храненето основно отхвърлят мазнините, като казват, че те са нямат важнароля в храненето. Вместо това, експертите се съсредоточават върху протеино-съхраняващи и енергийно-производните последници от въглехидратите, и учат как аминокиселините и различни протеини могат да се отразят върху ззадържането на азот, анаболзма и катаболизма.

Може би “големите умове” са били повлияни от средствата за масова информация и най-вече “Всички мазнини са лоши” кампаний smile CLA .

Но сега везните се наклониха за противното.

CLA c9 t11 150x150 CLA

CLA

Хранителни гении като  д-р Бари Сиърс ни показаха как мастните киселини не са само от съществено значение за правилното здраве, но също така и как правилното използване на такива вещества може да има множество положителни ефекти. Д-р Сиърс е сигурен, че мастните киселини влияят пряко върху стимулирането  на  растежните хормони в тялото.

Въпреки че всички тънкости около CLA не са напълно изяснени, широко приетф в научната общност, е че CLA неутрализира негативните ефекти от линолова киселина и регулира метаболизма на мазнините и белтъчините в хората. Pariza, директор на институт за изследване на храните в университета на Уисконсин е казал: “Все повече данни сочат, че CLA е новопризнато хранително вещество, което действа за регулиране на енергийното задържане и подобряване на метаболизма.” CLA може да бъде описан като растежен фактор.

CLA има ефективност и върху ефикасността на храната,  която се приема. При контролирани проучвания, животни, чиито хранения са  допълнени с CLA, са  увеличили своята мускулна маса, като в същото време, значително  са намалили телесните мазнини. И това е станали при  животни,  при които обогатената с CLA храна е била намалена като количество! Тяхната мускулна маса се увеличава, въпреки че те са ядели по-малко!

Това показва, че CLA увеличава ефективността на фуража и спомага за по-добро усвояване на храната.

Тази значителна промяна в структурата на тялото може да се дължи отчасти на ефекта, който CLA има върху имунната система. CLA е доказана, че инхибира  загуба на тъкани, причинени от високите нива на тези цитокини.

Дълго очакванитеизследвания върху хора са на път, като  очакванията за подобни резултати са огромни!. CLA може да бъде една от най-важните хранителни добавки, открити в бодибилдинга това десетилетие. С антикатаболен ефекти съперничеща дори най-силните фармацевтични съединения, CLA е естествен нутриент със способността да ви помогне да качите мускулна маса, намаляване на телесните мазнини и в същото време притежава подобряващо здравето фактори и антиоксидантен ефект.

Кой има нужда от CLA и кои са някои симптоми на дефицит?

За всеки спортист , който иска да добави повече мускули и същевременно да изгори мазнини. CLA е уникално откритие, което ще направи осъществяването на този подвиг по-лесно и по-бързо, като в същото време като положителен ефект върху имунната система и антиоксидантен статус.

Колко трябва да се приема CLA? Има ли някакви странични ефекти?

CLA обикновено се среща в капсули или меки гелчета  със съдржание между 600 mg и 1000 mg. Всички предварителни доказателства показват, че CLA е нетоксичен и безопасно при препоръчваните дози.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

един коментар

  1. lilia /

    Не се нуждая от такава.Имам си достатъчно мускулна маса.Въпросът е че ще сменям вида живот.Така няма да са налице потребности от тази киселина.

Коментирай