fitneshrani.com

Увеличава ли растежа на мускулите Витамин А

Витамин А – семейство от съединения, известни като ретиноиди – играе роля в цялостта на много тъкани. Няколко форми на витамин А могат да взаимодействат с ДНК на клетките ви, активизирайки на гени, участващи в растежа и развитието на тъканите. Витамин А може да играе непряка роля в растежа и развитието на мускулната тъкан, за да се подпомага цялостният мускулен растеж.

vitamin a muscles Увеличава ли растежа на мускулите Витамин А

Витамин А и мускулната функция

Витамин А играе важна роля във функционирането на мускулната тъкан, а консумацията на достатъчни количества витамин може да подпомага рутинната тренировка и косвено да спомага за изграждане на мускулна маса. Витамин А поддържа метаболизма на мускулните клетки, което им позволява да използват мастни киселини като източник на гориво. Недостигът на витамин А може да попречи на функционирането на мускулите, да доведе до предотвратяване на изпълнение на силови упражнения необходими за изграждане на мускулна маса.

Ефект на витамин А върху оборота на мускулния протеин

Витамин А може да има и ефект върху скоростта на мускулния оборот. Едно проучване при животни, показва, че витамин А спомага за регулиране на разбиването на мускулния протеин. Въпреки, че резултатите от изследванията върху животни не могат да бъдат приложени директно към хората, това проучване показва, че ако страдате от недостиг на витамин А, може да изпитате намален капацитет за развиване на нова мускулна тъкан, както и предотвратяване на цялостен мускулен растеж. Въпреки това, ефектът не е подробно проучен и при хора.

Витамин А и растежът на нови мускулни клетки

Ретинолова киселина – форма на витамин А, също спомага за регулиране на растежа на нови мускулни клетки. Мускулната тъкан съдържа прогениторни клетки, наречени сателитни клетки, които могат да узреят и да доведат до нови функционални мускулни клетки. Канадско проучване установи, че витамин А насърчава образуването на нови мускулни клетки, което показва, че витаминът играе важна роля в развитието на новата мускулна тъкан. Въпреки това, не е още известно дали витамин А насърчава съзряването на тези прогениторни клетки в зрели клетки.

now vitamin a Увеличава ли растежа на мускулите Витамин А

Кликнете на снимката за да купите Витамин А

Съображения и източници на витамин А

Консумирането на достатъчно витамин А, за да се предотврати недостигът му, спомага за растежа и поддръжката на мускулните тъкани. Въпреки това, считано от юли 2011 г., не са проведени проучвания показващи, че прекомерният прием на витамин А може директно да стимулира растежа на мускулите, ако вече потребителят не страда от недостига му. За да се предотврати недостиг на витамин А, което може да навреди на мускулите, консумирайте риба, сладки картофи, моркови, тиква и листни зеленчуци като източник на витамин А. Ако искате да промените диетата си, за да подкрепи растежа на мускулите, консултирайте се с диетолог или медицински специалист.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай