fitneshrani.com

DHEA – андрогенен хормон

1. Какво е DHEA и oт къде идва?

dhea DHEA  андрогенен хормон

Кликнете на снимката за да купите DHEA

DHEA е съкращение на хормона дехидроепиандростерон (сега знаете , защо хората използват съкращението smile DHEA  андрогенен хормон )
Той е най-изобилният андрогенен хормон, произвеждан от надбъбречните жлези и е особено важен за всички бодибилдъри и спортисти. Мъжете извличат само около 50% от тестостерона си от него, докато жените надбавят над 75% от естрогена си и почти 100% след менопаузата от DHEA.

Нивата на DHEA са доста високи при раждането, спадата по време на детството и са в своя връх в младата възраст. От там нататък нивата продължават да спадат през целия ни живот.
Този хормон се предлага синтетично ,като хранителна добавка във  ФИТНЕС ХРАНИ

2. 2. Какво действие има DHEA и какво показват научните изследвания?

DHEA е яка добавка , и вие ще разберете защо. Като основен хормон, той води до производството на други

DHEA supp 2 199x300 DHEA  андрогенен хормон

DHEA топи мазнините и покачва мускулна маса

хормони,при които е доказано, че дават страхотни резултати.. Въпреки че методите, с които DHEA въздейства не са напълно изяснени, научните изследвания показват, че той може да бъде нещо като извор на младостта и да забавя процеса на стареене.

Също така е доказано, че помага на хората да намалят тегло си, изгарят повече мазнини ,подпомага изграждането на мускули и увеличава желанието за секс. Хранителната добавка  DHEA подобрява общото благосъстояние на човека като цяло. Университета на Калифорния в Сан Франциско установили, че нивата на DHEA са по-ниски при хора, които са депресирани и приема на 30-90 mg на ден видимо подобрява състоянието им.
Каквото и да пишем за DНЕА, никога няма бъдем изчерпателни докрай.Има също така положителен ефект върху намаляването на риска от рак, подобрява имуната система, регулира нивата на кръвната захар, намалява кръвното налягане и подтиска алергиите. Проучваята показват още, че помога за увеличаване на чистата мускулна маса и понижава холестерола, подобряване на общото състояние при хората страдащи от диабет.

3. Кой се нуждае от приема на DHEA и кои са симптомите на дефицит?

Тъй като DHEA нивата намаляват с възрастта, хората над средна възраст са с нормално намелено ниво.

DHEA може да помогне на хора, страдащи от депресия и лупус.Но това което ни интересува е ,че оказва най-добри резултати при активно спортуващите хора. Те могат да го използват, за подмогане на изграждане на тяло от силни мускули и малко мазнини. DHEA се изпозлва и в козметиката, където дава не по- лоши резултати.

4. Какъв трябва да е приема му? Има ли някакви странични ефекти?

Когато се използва в правилната дозировка, DHEA е страхотен. Но в съчетание с друг вид хормон или съединение, може да предизвика проблеми. Точната доза варира при всеки индивид, така че консултирането с лекар, преди приема му, е добра идея.

Едно разумно начало би било между 5-25 мг дневно. За жените и мъжете над 60-годишна възраст ,често се предписват съответно по 50 mg и 100 mg.Очевидно , след като младите хора произвеждат повече DHEA естествено, техният прием да бъде по-малък. Не се препоръчва за бременни жени и кърмачки !

DHEA, което препоръчвам :

NOW DHEA

Natures Bounty DHEA

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

4 коментара

 1. Hotel Adakule /

  В последните няколко дни изчетох много за DHEA. Чак ми е интересно как така една тема става актуална и е на устата на всеки .. На мен ми прилича на някакво масово явление както при птиците в полет или нещо такова. Даже имам един приятел, който иам теория, че и при хората има някакви инстинкти за масови реакции в един и същи момент. Както и да е.. фън да става :))

 2. RAP7OR /

  ОffTopic: Извинявам се че тук пиша, но в публикацията “Какво могат да направят хранителните добавки с нашето тяло” явно си забранил коментарите, а и аз не видях опция “Контакт…”в блога ти.
  Направо на въпроса ми – след като разгледах целия ти период на самоусъвършенстване на тялото (искрено те поздравявам за което, като се има предвид с каква физика си стартирал…..наистина доказа и доказваш, че няма невъзможни неща :) Продължавай само напред и бъди най – вече ЗДРАВ !!!) ми стана любопитно как успя да се пребориш с гинекомастията и изобщо от какво се е получила, защото по принцип пълните мъже имат, а ти по – рано ( първата снимка, която си качил в същата тема) си бил доста слаб ?
  Ако може едно разяснение, малко по подробно ще съм ти благодарен ;) Може и на E-mail
  Айде със здраве !

 3. Александър Маринов /

  Здравей.
  Линк към коментираната статия https://www.fitnesblog.com/blog/kakvo-mogat-da-napravyat-hranitelnite-66/

  Истината е, че гинекомастия не съм имал никога. На снимките в този период, гърдите ми са омазнени и е въпрос на ген при мен , че когато почна да омазнявам първо ми се качва на гърдите и корема.

  Като изчистих добре, въпросните изглеждащи като Bitch Tits гърди промениха своята форма. :)

  Един друг факт е, че тогава пиех много бира, а не знам дали знаеш бирата подтиска тестостерона и кара тялото да отделя естроген – доста пагубно за мъжете и добрата форма.

 4. RAP7OR /

  Мерси за информацията. Явно сме от един тип (качвам на гърди и корем) и след като видях 1 снимка първата мисъл, която ми премина през главата беше “гинекомастия” в следствие на някакви добавки най-вероятно за маса, но за щастие не е. Иначе си оформил много добре гърди, особено долната част.

Коментирай