fitneshrani.com

GABA – функции и ефект

Аминокиселината  GABA е невротрансмитер, който има успокояващ  ефект, и помага за регулиране на активността на мозъка.  GABA може да се използва като  естествено успокоително за подобряване на настроението, а също и като вещество, което е полезно за изгаряне на мазнините, и  увеличаване на чистата  мускулна  маса.

gaba efekt GABA   функции и ефект

Функции на GABA

Като невротрансмитер, GABA инхибира нервните  импулси в мозъка. Когато нивата на  GABА  са ниски, нервните клетки са твърде активни. Ниските нива на GABA са свързани с  нервни нарушения  като зависимости, тревожност, пристъпи на паника, припадъци и болестта на Паркинсон.  Конвенционалната медицина смята, че GABA добавките  не могат да стигнат до мозъка,  и поради това нямат ефект, но това не е доказано. Изследванията доказват точно обратното.

В изследване от  2008 г. са открити доказателства за ролята  на GABA в регулирането на енергийния баланс. Тяхната основна цел е да се тества теорията, че GABA посредничи функцията на AgRP или Agouti – протеини,  регулиращи  храненето и енергийния баланс. Смята се, че под влияние на  GABA, настъпват дълбоки промени в метаболизма, и намаляване на чувството на глад. GABA също така стимулира  хипофизната жлеза да произвежда повече човешки хормон на растежа, или HGH, което от своя страна насърчава намаляване на телесните мазнини и увеличаване на растежа на мускулите. Тези свойства правят  GABA привлекателна за тези, които се опитват да свалят килограми и да натрупат мускули.

GABA също така  работи в синергия с други хранителни вещества,  за намаляване на симптомите на стрес и тревожност. Тревожните  разстройства включват са  заболявания,  като паническо разстройство, генерализирано тревожно разстройство, обсесивно-компулсивни разстройства и фобии. GABA може да е от полза за хората страдащи от тези заболявния, като  естествена добавка облекчаваща тези състояния.
Gaba на прах може да закупите тук http://www.fitneshrani.com/now-gaba-170-gr/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай