fitneshrani.com

Хитозан – продукт за отслабване

Какво е Хитозан?

Това е най-често срещаният въпрос, който често чувам от тези, които за първи път чуят за хитозана. Когато чуят думата “хитозан” се чудят,  какво  е това?
Хитозан, не е толкова екзотичен продукт, колко е името му.Това е естествен продукт, получен от хитин, който е полизахарид, намерен в екзоскелет на мекотели с черупка или ракообразни, като раци, скариди, омари, калмари и миди. Докато хитозанът  е съществувал в продължение на години и се използвал за редица цели, съвсем наскоро започна употребата  като добавка за отслабване.

htiozan Хитозан   продукт за отслабване

Хитозан се извлича от ракообразните

Хитозан е  е естествено вещество, което е химически подобно на целулоза. Точно както при растителните  влакна, хитозанът  притежава редица свойства или качества, които са влакнодайни. Какво определя хитозан, освен от растителните влакна?Хитозанът  има възможност значително да свързва мазнините в храносмилателния тракт. Следователно, хитозанът  често е наричан “магнит за мазнини”.
За да разберем по-добре характера на хитозана, мисля, че най-добре  да  знаете функциите на тези  храносмилателни влакна. Според някои проучвания, хитозанът се  абсорбира и се свързва с  мазнините в храносмилателния тракт, предотвратява усвояването на  мазнини в тялото. По този начин, хитозан се казва, че инхибира LDL (лошия) холестерол и тласка  HDL (добрия) холестерол. Освен това, подобрява  заздравяването на язви и лезии.

Chitosan 1024x768 Хитозан   продукт за отслабване

Saturn Chitosan е качествен и изгоден хитозан

Хитозан, притежава  антибактериални свойства. Той дори действа като антиацид и потиска образуването на плака или гниене на зъбите. Няколко проучвания също така установяват , че хитозанът  помага за контролиране на кръвното налягане, за предотвратяване на запек, намаляване  нивата на пикочна киселина в кръвта  и е подобрител на калций, което допринася за костната здравина.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай