fitneshrani.com

Храни съдържащи L-Carnitine

L-Carnitine е аминокиселина, която се синтезира в тялото и се абсорбира от някои храни. Известно е, че L-carnitine може да бъде от полза за организма по много начини, от увеличаване на издръжливостта до забавяне на умственият упадък, свързан с болестта на Алцхаймер. Една от основните функции на L-Carnitine е метаболизма на мазнините.

В доклад от университета Вандербилт в Тенеси USA се обяснява, че L-Carnitine увеличава енергийните доставки на организма чрез изгаряне на триглицеридите за гориво. Това помага на тялото да изгаря мазнините и увеличава издръжливостта. Има някои различни храни, които съдържат големи количества L-Carnitine. При дози от 2 до 4 грама на ден не са открити странични ефекти и се считат за безопасни, дори предпазват сърцето от удар.

meat Храни съдържащи L Carnitine

L-Carnitine се съдържа най-много в говеждото месо

Съдържание на L-Carnitine в месото

Месото съдържа значително количество L-карнитин, като в говеждо и свинско месо се съдържат най-високи стойности. В 100 гр говеждо месо се съдържа между 80 и 81 мг L-Carnitine, а 100 гр свинско съдържа между 20 и 24 мг. Риба и пиле не могат да се сравняват, тъй като рибата съдържа само 5 мг в  100 гр и пилешкото съдържащо 3 мг в 100 гр.

L-carnitine в млечни продукти

Млечните продукти също са посочени като източник на L-Carnitine, но сумите, които те съдържат, не са дори близо до тези на месните продукти. Една чаша пълномаслено мляко съдържа 8 мг, 1 / 2 чаша сладолед съдържа 3 мг, и 30 гр сирене, съдържа 1 мг.
Други източници
Има и други хранителни източници на L-Carnitine, въпреки че тези източници съдържат малки количества. Източниците са фъстъчено масло, авокадо, аспержи и продукти от пшеница. Докато те са ниски в съдържанието си на L-Carnitine е важно те да се прибавят към диетата, защото съдържат други жизненоважни витамини като Vitamin C и хранителни вещества.

Както се вижда от статията храните съдържат крайно недостатъчно количество – милиграми, а на нас ни трябват грамове за да изгаряме мазнините. Затова решението е приемане на L-carnitine като хранителна добавка.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай