fitneshrani.com

Какво е инозин

Що е инозин?

Инозин представлява  пуринов нуклеозид, който е прекусор на АТФ (аденозинтрифосфат). АТФ  както мож би знаете е главният  източник на енергия – особено при интензивни  физически натоварвания. Инозин  е  едно от основните вещества, от които се състоят клетките.  Също така, той  е предшественик на пикочната киселина –  естествено вещество, което има способността да  неутрализира  свободните радикали. Инозин  участва и  в обмяната на въглехидратите като повишава активността на редица ензими в цикъла на Кребс, а също и  стимулира производството  на нуклеотиди.

pure nutrition pure inosine 235x230 Какво е инозин

Кликнете на снимката за да купите Инозин на супер цена!

Какво е предназначението на инозин?

Смята се, че инозин играе  подкрепяща роля в много телесни функции, включително освобождаването на инсулин, синтезата  на протеини и метаболизма на кислород. Редица изследвания доказват, че инозин подобрява съществено на кислород към мускулите. Това негово свойство, осигурява повече  издръжливост и може да бъде от огромна  полза за спортистите. Инозин, работейки заедно с  други химикали, може да помогне  за намаляване  натрупването на млечна киселина в кръвта, от което също могат да се възползват трениращите хора.

Кой има нужда от инозин?

Инозин може да се приема както   преди, така  и по време на физически натоварвания от всякакъв характер (аеробни и анаеробни). С негова помощ, спортистите могат да повишат  продуктивността  си и своите  спортните резултати по време на тренировката. Също така, инозин може да послужи  като кардиопротектор при профилактика  на множество сърдечно-съдови заболявания, както и за  защита на черния дроб. Инозин може да е полезен и на хората с понижен имунитет, тъй като е имуномодулатор. Той  намалява възпроизвеждането на някои вируси, а освен това скъсява продължителността  на вирусните  инфекции.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай