fitneshrani.com

Какво е Бета аланин

Бета аланин  е неесенциална  аминокиселина, която се намира  в богати на протеини храни като пилешко, телешко, свинско и риба. Това не означава  обаче, че ако се храните с тези  храни, успявате да си набавите достатъчно бета аланин. Да, тялото Ви има способността да съхранява тази аминокиселина, но също така я изразходва бързо – често в доста по-големи количества, отколкото съхранява. Ето защо, можете да се възползвате от  допълнителния прием на добавки съдържащи бета аланин.

beta alanine main Какво е Бета аланин

Как работи бета аланин

Когато тренирате, вашите тела  се уморяват и произвеждат млечна киселина . Това е  горенето което  чувствате  в мускулите си, независимо дали е след тежка серия с тежести или кардио. Натрупването на  млечна киселина  се дължи на голямото количество  на водородните йони, получени като вторичен продукт ат  мускулните  натоварвания. Тези йони предизвикват значително понижаване на  нивата  на рН (киселинността) в мускулите. Основната функция която  бета-аланин осъществява, е производството на карнозин. Карнозинът се среща във вашите  мускулни влакна, най – вече в тези участващи във високоинтензивните тренировки.

Бета-аланин  повишава производството на ди-пептида  карнозин, който е от решаващо значение за намаляване на млечната  киселина, която както вече споменахме,  се натрупва в мускулите . Това води до намаляване на умората и увеличаване на производителността .Карнозин така да се каже “пропива“  допълнителните водородни йони, които се отделят при тренировка. Това помага да се запази балансирано ниво  на рН в мускулите Ви . Карнозинът е и прекурсор при генериране на азотен оксид , който има многобройни ползи, особено за спортистите.

 Какви са предимствата на бета-аланин?

Вие всички знаете, че по време на тренировка мускулите се уморяват. Това се дължи на процеса, посочен по-горе. Колкото по-интензивно  и продължително тренирате, толкова повече  млечна киселина се произвежда. Бета аланин  може да забави този процес, като   запази  нивото на рН в равновесие, и намали  мускулната умора. Това ще Ви  позволи  да тренирате повече време, и с по – голяма интензивност, което ще спомогне за постигането на невероятни резултати в качването на чиста мускулна маса.

Вече споменахме, че карнозина  генерира азотен оксид . Азотният оксид може да засили ефективността на тренировките Ви , и е свързан с много ползи по отношение на  сърдечно-съдовите заболявания. Азотния  оксид, произведен от карнозина, и свързан с приема на бета аланин, има също така противовъзпалително действие. Освен това, той   увеличава  вазодилатацията. Това от своя страна повишава  притока на кръв към мускулите – процес познат още като “напомпване“ също познат като “помпа”. Трябва да се отбележи, че приема на бета  аланин може да повиши напомпването още след първия прием!

Бета Аланин може от този линк http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/aminokiselini/beta-alanin-aminokiselini/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай