fitneshrani.com

Кордицепс

 В планините на Тибет, на  4000 метра надморска височина,  в условия на суров студ и недостиг на кислород, и най – важното, далеч от творенията на цивилизацията, расте едно  уникално създание  на природата – висшата гъба китайски кордицепс. Това е  същество, сякаш  събрало в себе си растение и животно –  въплъщение на единството между Ин и Ян. Надали сте чували за кордицепса, но  трябва да знаете че той се смята  за ненадминато лечебно средство, притежаващо огромна жизнена сила. Тази сила  възстоновява  в човешкия организъм баланса между енергиите Ин и Ян, и подобрява  взаимовръзката между органите и системите.

cordyceps bsp Кордицепс

В продължение на хилядолетия,  Кордицепса се смята за “император“ на природните  лекарствени препарати в  традиционната китайска медицина. В ролята на  възстановяващо и  оздравително средство, кордицепсът превъзхожда  много билки, в това число и световно известния женшен.  Съвременните научни изследвания напълно  подтвърждават  тази древна  теория. Вече е доказано, че кордицепсът наистина притежава уникални способности!

Лечебното чудо кордицепс!

Съдържащите се в кордицепса вещества, ефективно стимулират   имунитета, подобряват процесите на възстановяване, регенерират  клетките и органите, и укрепват цялостното здравословно състояние на организма, помагайки дори на болните хора да възстановят и поддържат своето здраве.  Както са доказали многобройните  изследвания  на съвременната медицина, витамините и микроелементите, влизащи в състава на кордицепса, са причината за неговите уникални лечебни способности. Установено е също, че повечето положителни  ефекти на кордицепса, се дължат на  наличието на специален  комплекс от полизахариди.

Кордицепсът  е един много мощен антиоксидант, благодарение на влизащите в неговия състав бета-каротин, витамин Е и С, минералите на селена и цинка, убихинон (Коензим Q10), имуномодулиращите полизахариди и други вещества. Кордицепсът въздействува върху епифизата, стимулирайки отделянето на  голямо количество  мелатонин, който притежава  свойства на универсален антиоксидант със силно противотуморно действие. Благодарение на това, кордицепса  повишава  съпротивителната сила на организма, правейки го устойчив  срещу различни външни и вътрешни вредни  фактори.

Кордицепса изпълнява функция на детоксикатор, очиствящ  клетките от токсини. Той спомага за активното извеждане на всички токсини от организма, било то химически съединения, радионуклеиди, или соли  на тежките  метали.  Кордицепса също така  е способен да подобри значително кръвоснабдянането на сърцето и мозъка, да повиши прага на възбудимост  на нервната система, и да активира клетките на главния мозък. По този начин той подобрява  функционирането на нервната система и  паметта като цяло.

Кордицепсът е естествен природен антибиотик. Той преустановява  растежа на пневмококите, стафилококите, стрептококите, менингококите, гонококите и много други болестотворни  микроби. Тази гъба също така оказва елиминиращо действие и  върху различните вируси –  аденовируси, вирусите на грипа, хепатита, херпеса, атипичната пневмония и др. Добавките на основата на кордицепс, дори се използват в комплексното лечение на болни  от СПИН.  Доказано е и действието на кордицепса, върху кръвоносните съдове. Гъбата очиства и прави по – еластични стените на кръвоносните съдове,  и снижава тромбообразователната способност на кръвта.

now cordyceps 800x800 Кордицепс

Кликнете на снимката за да купите Кордицепс

В заключение!

Днес, както и преди хилядолетия, кордицепсът се смята  за уникално и ненадминато  лечебно средство, даващо  огромна жизнена сила. Тази божествена гъба, действително помага да се справите с каквато и да е болест: от простудата до раковите тумори, от алергията до атеросклерозата, от захарния диабет до СПИНа. Но най-важното е, че Китайският Кордицепс спомага за предотвратяването на болестта.  Добавките с кордицепс много широко се използуват в профилактиката на редица заболявания. При съвместна употреба на медикаментите се усилва значително ефективността на традиционното лечение, а едновременно с това намалява риска  за проява на негативно странично действие на химиопрепаратите и другите медикаменти  за съвременно лечение.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай