fitneshrani.com

Кордицепс (Cordyceps) – билка за лечение на стрес

Какво е Кордицепс?

Кордицепс (вид гъба) е смесица от Cordyceps sinensis и Hepialus armoricanus.Tова растение се намира на   голяма надморска височина районите на Китай. Тази билка принадлежи към  групата на гъбите. Кордицепс се е използвал  в традиционната китайска медицина в продължение на хиляди години.

Използването на Кордицепс в САЩ е предимно  се ограничава  до динамиката, свързана с  производството на енергия  при хронична умора.

kordyceps Кордицепс (Cordyceps)   билка за лечение на стрес

Чудотворните  гъби като: майтаке, рейши и кордицепс  са били водещи в медицината. Гъбите  са били използвани, поради  техния вкус, хранително съдържание и най-важното – многобройните си уникални съединения и лечебни свойства, действащи благоприятно на хората.

Това чудно растение, дейста благоприятно на черния дроб и укрепва имунната система.По никакъв начин не оказва неблагоприятен ефект върху черния дроб.Укрепва бъбречната фукция, както и  глюкозния метаболизъм.

Активните съставки на Кордицепс все още не са добре дефинирани, но настоящото изследване показва, нуклеотиди (аденозин), полизахариди, кордицепин  и аминокиселини.

  • Препоръчителна доза: 2-3 грама на ден
    Възползвайте се  при  недостиг  на енергия
    Стандартизиран да съдържа 0,2% Аденозин
    Помага при стрес

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай