fitneshrani.com

Ленено масло и ползи за здравето

Със сигурност сте чували за лененото масло и  за многобройните здравословни ползи от него. Вече е доказано, че мазнините не трябва да се изключват от хранителният режим, а лененото масло е един богат източник на полезни мазнини, необходими за здравето на цялото тяло. По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. Някои съвременните изследвания показват, че употребата на ленено масло може да намали риска от инсулт с до 37%. Предлагаме Ви да се възползвате от лечебните качества на лененото масло.

flax seed oil Ленено масло и ползи за здравето

Лененото масло е получено, чрез процеса на студено пресоване, при който изцяло се запазват омега-3 мастните киселини.

  • Нормализира високия холестерол
  • Предпазва от сърдечно – съдови заболявания
  • Подобрява обменните процеси
  • Поддържа хормоналния баланс

Лененото масло се извлича  от семената на растението лен и представлява прозрачно-жълта течност, добита  от изсушени сурови семена на растението. Безспорно най-важните компоненти на лененото масло са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%).То съдържа още  витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества, необходими за здравословното хранене.

Лененото  масло спомага  за профилактиката на сърдечно – съдовите заболявания, инсулта,съдейства за намаляване на високото кръвно  налягане, намалява  риска от развитие на рак на гърдата и правото черво, понижава  честотата на диабетична невропатия. Освен това, лененото масло  облекчава състоянията, свързани  пременструалния синдром и периода на менопаузата при жените. То значително подобрява състоянието на кожата и косата, а също така предпазва и укрепва нервната система. Ако искате да се погрижите за цялостното си здравословно състояние, препоръчваме Ви да го направите с продукта Ленено масло.

Начин на употреба: Взимайте една  каспула два до три пъти дневно с вода.

Ленено масло може да закупите тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/mastni-kiselini/leneno-maslo-mastni-kiselini/

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай