fitneshrani.com

3 мита за протеиновите добавки

В света на бодибилдинга, най-горещата тема в залата винаги е протеина и протеиновите добавки. Това не е чудно, тъй като протеинът е важен за изграждане на мускулна маса, но има и три-често срещани мита за протеиновите добавки и протеините, които също така е вероятно да чуете.

protein myth 3 мита за протеиновите добавки
Първият мит: Той е, че на спортистите всъщност не им трябва допълнително протеин. Този мит е абсолютно неверен. Голяма част от научните изследвания, които са били направени в тази област показват, че хората, които са активни просто се нуждаят от повече протеин. Колкото сте по-активни толкова повече протеин Ви трябва.

Последните изследвания показват, че активните хора имат нужда от 1,2 до 1,4 грама протеин за всеки килограм телесно тегло. Това е 150 пъти повече от препоръчителния дневен прием на протеин. Силовите атлети се нуждаят от повече протеини и за тази група хора се препоръчват 1.7-1.8 грама протеин за всеки килограм телесно тегло.

Проучванията сочат, също така че спортистите, които приемат само препоръчителния дневен прием на протеин, всъщност губят мускули, вместо да го увеличават. Това се дължи на намаляване на синтезата на протеини  в цялото тяло, което е често срещано при спортистите. Допълнителният протеин, който се препоръчва за спортисти, помага на тялото да поддържа добър баланс на азот, който е от съществено значение за бодибилдинга.

Протеини на най-добрите цени може да закупите от магазин FitnesHrani.com

Втори мит: Той е, че диетите с високо съдържание на протеини са нездравословни, или дори опасни. Има много слухове за проблеми с бъбреците и остеопороза, свързани с тези диети, но няма медицински данни, които да ги подкрепят. Освен това е било установено, че всеки, който страда от проблеми с бъбреците, и също е на такава протеинова диета, е имал проблем с бъбреците, преди изобщо да я започне. Вярно е обаче, че ако имате вече съществуващ проблем с бъбреците, диетата с високо съдържание на протеини може би не е точно за Вас. Но ако сте здрави, това просто не важи за Вас.

Трети мит: Той е, че всички протеини са по същество едни и същи. В действителност, протеините и протеиновите добавки не са създадени еднакви и различните протеини имат различни функции за спортистите. Различните протеини имат различни съотношения на аминокиселини, и тези различни съотношения имат дълбок ефект върху тялото, по различни начини.

Чрез науката, ние вече знаем какво може един качествен протеин. Освен това, ние знаем какво причиняват различните видове протеин на човешкото тяло. Когато сте готови да започнете да увеличавате приема на протеини с протеинови добавки, Вие ще искате да научите колкото се може повече за различните видове протеин и протеинови добавки, за да си гарантирате, че използвате протеин, който е точно за вас.

Също така, когато започнете бодибилдинг, ще чуете всички видове информация за протеините и протеиновите добавки. Преди да купите каквото и да е, трябва да потърсите информация. Разберете истината, разкрийте митовете, а след това направете това, което медицинската наука е доказала, и игнорирайте неверните приказки, за които няма медицински данни. Има безброй митове за протеините и протеиновите добавки. Поставете си за Ваша цел да научите истината. Размерът на мускулите Ви зависи от това.

 

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай