fitneshrani.com

Доказани ползи от растението Алое Вера

Алое вера е растение, с чудесни лечебни качества. Може да се употребява както външно, така и вътрешно. В тази статия ще разгледаме някой от полезните качества на Алоето

1. Алое вера облекчава  слънчевото  изгаряне

Нищо не може да се сравни с облекчаващото действие на гела от Алое, когато сте изгорели на плажа. Гелът е толкова популярен и ефикасен  за лечение на слънчеви изгаряния, че може да се намери във всяка аптека в непосредствена близост до слънцезащитните  продукти. В природата, гела от алое вера може да се добие от вътрешността на листата на растението .

aloe vera Доказани ползи от растението Алое Вера

2. Облекчава и лекува и други кожни раздразнения

Противовъзпалителните свойства на гела,  помагат  за намаляване на подуването при ухапване от насекоми, изгаряне и други, а  антибактериалните  и противогъбичните му  свойства, предпазват от появата на инфекции. Дезодорантите, кремовете и лосионите за лице, както и много от овлажнителите и козметичните  кремове,  често включват алое сред техните съставки. Aloe отдавна се използва, за успокояване  и лечение на  широк спектър от кожни проблеми, включително акне, обриви, рани, порязвания и ожулвания, гангрени, ухапвания от насекоми, отровен бръшлян и заболявания  на венците.  Заедно с предотвратяването на инфекциите  и лечебните свойства, гелът от алое  осигурява защитно покритие на кожата. Препоръчва се и при суха и чувствителна кожа, тъй като повишава хидратацията й с цели 96%.

3. Алое подобрява състоянието на храносмилателната система и здравето като цяло

Aлоето  “работи“ по няколко  начина за  подобряване  здравето на  храносмилателната система, както и на общото състояние на организма. Мастните  киселини, съдържащи се в алое намаляват  подуването  и дразнене на стомашната лигавица, и подобряват функциите на тънкото и дебелото черво. Същите тези мастни киселини, спомагат за намаляване риска от заболявания на храносмилателната система. В алоето има голямо  разнообразие от хранителни вещества, които пък  компенсира всякакви хранителни дефицити, които могат да са налице. Не на последно място, алоето съдържа съединението  ацеманан, което  може да насърчи и повиши производството на  T-лимфоцити, като по този начин подпомага  имунитета и засилва  способността на организма да се бори с инфекциите.

4. Алоето подпомага перисталтиката

Освен за подобряване на цялостното Ви здравословно състояние, алоето може да помогне и за облекчаване на запека. Латексът е жълто вещество, открито по вътрешната част на листата алое. Това вещество стимулира перисталтиката на червата доста ефективно. Може да се намери като  сух прах и под  формата на хапче. Трябва да знаете обаче, че алоето  като слабително средство може да предизвика спазми, диария и електролитен дисбаланс. За да се избегне това, приемайте  само препоръчаното количество алое. Също така, избягвайте смесването на  латекс от алое  с други лаксативи, тъй като  можете  да претоварите храносмилателната си система.Бременните жени трябва да избягват да използват алое латекс, тъй като коремните контракции  които движат червата, може да предизвикат  преждевременно раждане.

Aloe  вера може да се отглежда и в домашни условия, но това отнема време и пространство. Ако нямате достатъчно време или място, можете да потърсите гел от алое вера в аптеката, а също така растението се предлага под формата на хранителни добавки.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай