fitneshrani.com

Дава ли Creatine енергия на тялото?

Creatine е аминокиселина, която често се използва от културисти и хора на диета, за да помогне за изграждане на чиста мускулна маса  и намаляване на телесните мазнини. Creatine е станала толкова популярна за тези употреба, че сумата от продажбите са достигнали $ 220 млн. през 2005 г. Друго полза от creatine за спортистите е увеличаването на енергийните нива.

creatine energiq Дава ли Creatine енергия на тялото?

Creatine се съдържа в месото и рибата, като също така се произвежда в тялото от черния дроб, бъбреците и панкреаса. След това се превръща в креатин фосфат, или фосфокреатин и се съхранява в мускулите, където да бъде използван за енергия. Creatine работи като вид енергийна совалка,  като се съхранява в клетките за моментите, когато е необходима енергия. Енергия, загубена от тялото по време на всякакъв вид натоварване се регенерира с creatine.

Creatine и енергията

Съществува изследване, публикувано през април 2010 г. в сп. “Хранене” САЩ, за да се определи дали ниски дози от creatine може да подобри функцията на мускулите. Дава се на 20 здрави млади индивиди или 0.03 гр креатин на кг  телесно тегло дневно  или плацебо  в продължение на шест седмици, като накрая изследователите са открили, че креатинът довежда до съществени разлкики в силата и издръжливостта между двете групи. Групата приемаща creatine  е имала повече енергия и е била по-устойчива на умора в някои от тестовете.

Спортните постижения

Производителността може да се подобри в краткосрочни моменти на упражняване изискващи скорост и мощност, като спринт и вдигане на тежести, чрез използването на креатин хранителни добавки.  По време на такива периоди на упражняване в краткосрочен план, с висок интензитет, фосфокреатин е установено, че  егенеративната нивата на аденозин трифосфат (АТР), основният източник на енергия, използвана от вашите мускули.

Енергия за мозъка

Creatine също така показва обещаващи резултати като начин за увеличаване на паметта и интелигентността. Изследователи в Австралия публикуват резултатите от проучването в публикацията “Трудове на Кралското общество” през октомври 2003 г., което показва че creatine увеличава количеството на налична енергия към мозъка за изчислителни задачи, подобряване на умствените способности. Подобно проучване през април 2002 г. установява, че 8 грама creatine на ден в продължение на пет дни намалява умствената умора, когато обектите извършва чести математически изчисления.

creatine san Дава ли Creatine енергия на тялото?

Кликнете на снимката за да купите качествен креатин

Имайте предвид, че кофеинът може да възпрепятства способността на организма да използва creatine и комбиниране на creatine и кофеин може да увеличи риска от дехидратация.

Подобни публикации:

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма рейтинг)
Loading ... Loading ...
Хранителни добавки на най-добри цени!

Коментирай